Боцан-Харченко: Учинићемо све да не дође до агресије на Србију

Русија ће учинити све да се не понови НАТО агресија на Србију, рекао је руски амбасадор Александар Боцан-Харченко током посете изложби „Одбрана 78“ посвећеној одбрани од НАТО агресије.

 

Боцан-Харченко је у име Русије захвалио свима који су направили изложбу која је „неопходна за нас, за садашњу и генерацију која долази“.

„Урадићемо све што је могуће да се тако нешто, таква агресија, такво зло не понови.Стварно је веома тешко дати изјаву овде. Покушаћу изнети више осећај. Пре свега хвала, у име своје и у име Русије, онима који су направили ову изложбу, која је неопходна за нас, садашњу генерацију и генерације које долазе – рекао је амбасадор Боцан-Харченко, додавши да га поставка враћа у време 1998. и 1999. године, када је као члан руске делегације неколико пута учестовао у покушајима да се пронађе компромис на тлу СР Југославије.

„Ова изложба као да ме гура у тешку 1998. и 1999. годину када сам неколико пута био у саставу руске делегације. Ми смо тражили неки компромис, али ви знате све, нећу понављати, било је веома тешко. На крају крајева, дошло је до зла, агресије од стране НАТО-а.“

„Живео јуначки српски народ. А ми ћемо наставити нашу сарадњу. Хвала вам“, поручио је он.

Амбасадор Русије у Србији Александар Боца-Харченко обишао изложбу «Одбрана 78» посвећену херојској одбрани наше земље током НАТО агресије

Боцан-Харченко: Учинићемо све да не дође до агресије на Србију

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »