Трамп: Нека, молим вас, неко објасни Ненси Пелози…

Председник САД Доналд Трамп поново је у сукобу са председавајућом Представничког дома Конгреса Ненси Пелози, овог пута због Трампових критика на рачун небриге утицајног конгресмена Илајџе Камингса за црначко становништво које га је изгласало у Балтимору, а које је Пелозијева оценила као расистичке.

«Нека, молим вас, неко објасни Ненси Пелози, коју су недавно називали расистом оне који су из њене (Демократске) партије, да нема ничег погрешног у изношењу веома очигледне чињенице да је конгресмен Илајџа Камингс урадио веома лош посао за своју (бирачку) област и за град Балтимор», написао је Трамп на Твитеру.

У серији твитова он је навео да «чињенице говоре гласније од речи».

«Демократе увек играју на расну карту, а у ствари су учинили јако мало за велики афроамерички народ наше нације. Сада је незапосленост најнижа у историји САД и биће још боља. Илајџа Камингс је тешко заказао! А када већ причамо о том ко је тешко заказао, јел неко гледао шта се дешава са (бирачком) облашћу Ненси Пелози у Сан Франциску», упитао је шеф Беле куће.

«У последње време тешко ју је уопште препознати. Нешто мора да се учини пре него што буде прекасно. Демократе треба да престану да губе време на лажни лов на вештице и почну да се фокусирају на нашу земљу», поручио је Трамп.

Он је претходно Камингса, који у Представничком дому Конгреса председава Комитетом за надзор и реформу, назвао силеџијом, а за ту област где већину чине Афроамериканци, на Твитеру написао да је пуна глодара који пустоше све и праве неред.

 

Камингс је са чела конгресног комитета покренуо низ истрага о политици Трампове администрације, укључујући и третман миграната у прихватним центрима.

Пелозијева је потом оптужила америчког председника да на расистичкој основи напада Камингса.

 

 

Трамп: Нека, молим вас, неко објасни Ненси Пелози…

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »