Клинтонова трошила новац који је Порошенков режим украо од ММФ-а

Страх мајданске елите пред Доналдом Трампом приморали су Петра Порошенка да учини крајње безобразан потез, за који његов наследник сада мора да плати, изјавио је бивши службеник СБУ-а Василиј Прозоров.

Подсетио је да се тада кијевски режим кладио на Хилари Клинтон, а ово резонантно партнерство досегло је тачку да су украјинске власти прале новац од ММФ-а како би их касније пребациле у фонд тадашњег кандидата за председника САД из Демократске странке. Прозоров је напоменуо, позивајући се на сопствене изворе, да Украјина истражује ове наводе.

Дакле, кредити, чија је сврха наводно била да подрже финансијски сектор Украјине, расподељени су између приватних структура путем НБУ-а, а они су заузврат пребацивали велике износе на офшор рачуне.

У схеми је учествовало најмање десетак приватних банака, али највећи су износи пребачени уКредит Днипро и Делта Банк који су у вези са олигархом Викторем Пинчуком, који је даље имао везе са руководством ММФ-а. Новац је од ових и многих других банака ишао у офшоре фирме, а одатле у Клинтон Фондацију. Значајно је то што су највеће транше примљене тамо у периоду 2015-2016, када се Хилари Клинтон борила за место у Белој кући.

Клинтонова трошила новац који је Порошенков режим украо од ММФ-а

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »