Кина: Неки западни политичари изазивају немире у Хонгконгу у нади да омету наш развој

Кинеске власти саопштиле су данас да неки западни политичари изазивају немире у Хонгконгу у нади да ће створити потешкоће које ће ометати развој Кине.

Званичник Бироа за питања Хонгконга и Макаа, кинеског тела задуженог за односе са Хонгконгом, Јанг Гуанг, рекао је да су ти покушаји безуспешни јер Пекинг неће толерисати мешање споља у послове бивше британске колоније.

Јанг је на конференцији за медије рекао да неки људи на Западу примењују „чудну логику“ пошто толеришу „насиље“ док критикују „марљивост“ полиције.

„Њихова намера је да створе проблем у Хонгконгу, да направе да Хонгконг буде проблем Кини, да би ометали развој Кине“, рекао је Јанг без помињања појединаца или земаља на које сумња.

Протести у Хингконгу почели су почетком јуна против закона о изручивању затвореника Кини. Влада је суспендовала закон, али су протести настављени са низом других захтева.

Полиција Хонгкнга је јуче у више наврата бацала сузавац и испаљивала гумене метке како би потиснула демонстранте који су саобраћајним знаковима и кишобранима блокирали улице у том граду.

Кина: Неки западни политичари изазивају немире у Хонгконгу у нади да омету наш развој

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »