Ивица Дачић: Билатерална сарадња Србије и Португалије има велики потенцијал за развој

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новоименовану амбасадорку Републике Португалије у Републици Србији Мариу Вирхиниа Мендес Да Силва Пину.

Пожелевши добродошлицу амбасадорки, министар Дачић је указао на значај даљег јачања билатералних односа две земље, које је оценио као добре. Нагласио је да посебно треба радити на унапређењу недовољно неразвијене економске сарадње, али и на интензивирању политичког дијалога.

Саговорници су се сложили да постоји заједнички интерес за продубљивање и јачање свих видова билатералне сарадње, уз постојање значајних потенцијала за даље унапређење економске сарадње.

Министар Дачић изразио је посебну захвалност на континуираној и активној подршци Републике Португалије на плану европских интеграција Републике Србије, изразивши очекивање да ће она бити настављена и убудуће.

Амбасадорка Мариа Вирхиниа Мендес Да Силва Пина је потврдила подршку евроинтеграцијама Србије, истакавши да је потребно интензивирати политички дијалог, размену посета и наставити са узајамним подршкама у међународним форумима.

Извор: МСП

The post Ивица Дачић: Билатерална сарадња Србије и Португалије има велики потенцијал за развој appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »