Харадинај позвао нa консултације Весељија и Љимаја

Бивши косовски премијер Рамуш Харадинај који чека тумачење уставног суда о статусу владе након оставке коју је поднео, позвао је за сутра лидере странака владајуће ПАН коалиције на консултације.

На питање о чему ће разговарати, иронично је одговорио да ће тема бити «глобално загрејевање», пренела је приштинска газета Експрес.

Харадинај, који је 19. јула поднио неопозиву оставку, негирао је новинарима да је тај његов чин био «политичка калкулација», већ да је то учинио да би, како је казао, «спасао државу».

Додао је да је на консултације позвао председнике ДПК И НИСМЕ, Кадрија Весељија и Фатмира Љимаја.

Потврдио је да је уставном суду упутио захтев за тумачење улоге владе у ситуацији насталој након његове оставе.

Истовремено је, казао је, «замолио Тачија и политичке странке да не одлажу расписивање ванредних избора».

Рекао је и да његова Алијанса за будућност Косова подржава распуштање парламента, али да то, како каже, није учињено јер косовски устав не прецизира шта се дешава када премијер поднесе оставку.

Од своје странке је, каже, затражио да започне консултације са другим политичким субјектима које подржавају распуштање парламента, с обзиром на то да Тачи још ништа није предузео за превазилажење овонастале ситуације.

Навео је и да његов интерес није да седи у влади након оставке , али и да сматра да то питање ипак треба да разјасни уставни суд.

Харадинај позвао нa консултације Весељија и Љимаја

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »