Дан Морнарице Русије у Севастопољу (видео)Дан морнарице у Севастопољу 2019. представља један од најзначајнијих догађаја лета!

Параде са бродовима одржавају се широм земље где се професија морнара сматра посебно часном.

Један од посебних центара за прославу Дана морнарице је Град Херој Севастопољ.

Већ другу годину заредом, почетак параде на дан морнарице обележава се пуцњем из топа из 19. века.  Пре тога, према традицији, у храму Архангела Михаила одржана је молитва захвалности.

Ове године, структура параде састојала се од главног брода Црноморске гардијске ракетне крстарице «Москва», подморнице «Новоросијск»,ракетног чамца «Самум», фрегате «адмирал Макаров», патролног брода «Сметливи», великих десантних бродова «Новочеркаск» и «Николај Филченков», ракетни чамац Р-60, и брод граничне службе ФСБ Русије «Аметист».

Многи елементи параде се изводе први пут. Међу њима, на пример, спуштање хеликоптера Ка-27 на палубу покретне фрегате. Тешкоћа лежи у чињеници да је брод ограничен у маневрисању.

Посаде БТР-82 показале су способности својих возила.Колона технике изашла је «на површину» из резервоара за тенкове и на води поредани у редоследу пре борбе, показујући како превазићи дубоке морске препреке.

Даљи извиђачки лет «извео» је везу суперсоничних бомбардера. Бомбардери Су-24 са висине од 200 метара извели су условни напад.

Дан Морнарице Русије у Севастопољу (видео)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »