Црна Гора: Трећи пут одбијена расправа о последицама НАТО бомбардовања

Гласовима посланика Демократске партије социјалиста и њених коалиционих партнера који су у Скупштини Црне Горе били против, на дневном реду седнице није се нашао предлог одлуке о образовању одбора за испитивање последица НАТО бомбардовања 1999. године на здравље грађана Црне Горе.

Предлог је изнио независни посланик Александар Дамјановић.

«Ово је трећи пут да у име колега из посебног клуба посланика покушавам да предлог, који смо потписали нас петоро и који је 25. априла текуће године уврштен у процедуру, дакле већ пуна три месеца, угледа свјетлост дана и у пленуму» — рекао је Дамјановић.

Он је истовремено додао да предлози неких других одлука о формирању неких привремених одбора брзопотезно, односно летећи, долазе у Скупштину на столове и гласање, те да да није лепо да се петорици колега одбија нешто о чему би у Скупштини Црне Горе требало да се расправи, без прејудицирања о томе треба ли се изјаснити позитивно или негативно.

«Лепо је било да се овдје испричамо цели дан колики је штетни утицај конзумације дуванских производа у Црној Гори, колики су трошкови лијечења болести које су изазване конзумацијом дувана. Онда би било лепше и да након 20 година од бомбардовања Црне Горе и агресије НАТО-а, сазнамо да ли је овај вртоглави пораст болести канцера код младих и код старијих људи, између осталог, и делом последица бомбардовања осиромашеним уранијом» — поручио је Дамјановић.

Подсетимо, ово је трећи пут да владајућа већина у Скупштини Црне Горе одбија да се расправа о последицама НАТО бомбардовања на здравље људи у Црној Гори уврсти на дневни ред.

Црна Гора: Трећи пут одбијена расправа о последицама НАТО бомбардовања

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »