Русија позвала Иран да се уздржи од корака који воде ка ескалацији

Министарство иностраних послова Русије наставља да позива Иран да се уздржава од корака у вези са Нуклеарним програмом, који могу водити ка ескалацији.

Заменик министра иностраних послова Русије Сергеј Рјабков је саопштио да Иран не одустаје од става према којем се не обазире на лимит тешке воде коју може произвести према Нуклеарним споразуму.

„Тај став остаје на снази, иако ми настављамо да позивамо Иранце да се уздржавају од корака који воде ка ескалацији“, изјавио је Рјабков уочи седнице заједничке комисије за Нуклеарни споразум, која се одржава у Бечу.

Рјабков је раније рекао да ће главна тема састанка заједничке комисије за Иран бити механизам „ИНСТЕКС“ (Инструмент за подршку у трговинским разменама са Ираном) и ситуација у вези са реактором у Араки.

Раније је европска дипломатска служба саопштила да ће ванредно заседање Заједничке комисије за Заједнички акциони план о иранском нуклеарном програму бити одржано у Бечу 28. јула и да ће на њему бити размотрена питања иранског Нуклеарног програма „у свим аспектима“.

Састанку ће присуствовати шефица европске дипломатије Федерика Могерини и представници Кине, Француске, Немачке, Русије, Велике Британије и Ирана.

Русија позвала Иран да се уздржи од корака који воде ка ескалацији

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »