Руси тестирали свевидеће око: Величанствени «Премијер» види сваког непријатеља (ВИДЕО)

Програм тестирања руског авиона за радиолокциона осматрања нове генерације А-100 «Премијер» иде по плану, рекао је генерални директор концерна «Вега» Вјачеслав Михејев.

Програм тестирања иде по плану. Настављамо да добијамо потребне резултате и карактеристике — рекао је Михејев.

Авион је већ извео неколико пробних летова у оквиру летачко-конструкторских испитивања.

Авион А-100 изграђен је на основу војно-транспортног авиона Ил-76МД-90А. Он омогућава да се брзо повећа радиолокационо поље у задатом смеру, откривају и прате ваздушни и други циљеви, помаже ловцима и ударној авијацији у пилотирању приликом њиховог навођења на ваздушне, копнене и морске циљеве.

Компанија је раније саопштила да су током пробног летења проверене пилотско-навигационе карактеристике базног авиона, рад система за аутоматско управљање, процењене су карактеристике аеродинамичне издржљивости летелице, а проверени су и алгоритми за комуникацију пилотске посаде и копнене управе.

Вишенаменски авијациони комплекс А-100 произведен је како би се супротставио новој класи циљева и борбеној авијацији нове генерације.

Његове могућности знатно превазилазе како постојеће домаће тако и стране пандане.Руси тестирали свевидеће око: Величанствени «Премијер» види сваког непријатеља (ВИДЕО)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »