Индијска војска хеликоптерима евакуисала 700 путника воза заробљеног у поплавама(ВИДЕО)

Индијски војни хеликоптери и спасилачки чамци притекли су данас у помоћ за 700 путника воза блокираног поплавама изазваним монсунским кишама код Мумбаја, сазнаје се у служби спасавања.

Воз «Махалаксми експрес» кренуо је из Мумбаја у петак увече у правцу Колхапура, 350 километара јужно одатле, али је после 60 километара блокиран поплавама изазваним јаким кишама.

Власти су позвале хеликоптере и чамце индијске Ратне морнарице и Националне службе за одговор у катастрофама. Портпарол те службе рекао је да је за прва два сата већ било спасено 500 људи. Службе спасавања приказале су камп близу блокираног воза

Портпарол индијске железничке компаније «Индиан рејлвејс» (Индиан Раилwаyс) рекао је за новинску агенцију ПТИ да ће специјални помоћни воз бити уведен да превезе путнике ка одредишту.

Велике монсунске кише пале су у Мумбају и око њега због чега је данас отказано 11 полазака с међународног аеродрома тог индијског финансијског центра. Девет авиона је требало да слети у Мумбају, али су преусмерени на друге аеродроме.

Више од 250 људи изгубило је живот у поплавама у Индији последње две недеље, а највише су погођене државе Асам и Бихар на североистоку Индије.Индијска војска хеликоптерима евакуисала 700 путника воза заробљеног у поплавама(ВИДЕО)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »