Врућине праћене олујом направиле хаос у саобраћају у Западној Европи

Температуре у Европи почеле су да падају, али је топлотни талас праћен олујама с градом и грмљавином данас изазвао проблеме на британским аеродромима и довео до прекида бициклистичке трке „Тур де Франс”.

Отклањање последица олује на траси Тур де Франса (Фото Бета/АП)

Путници на два највећа британска аеродрома – Хитроу и Гетвик, суочили су се с додатним одлагањима летова због техничког проблема.

После неколико сати без летова у Великој Британији, служба за контролу ваздушног саобраћаја (НАТС) саопштила је да је решила технички проблем и да ће моћи да повећа обим саобраћаја.

„Временске прилике настављају да доводе до значајних поремећаја широм земље и Европе, што је додатно закомпликовало данашњу операцију”, навела је НАТС, јавља Бета.

Данас је други дан заредом било поремећаја у саобраћају у европским градовима, а у многим местима у Западној Европи забележене су температуре изнад 40 степени Целзијуса.

У Француској су неподношљиву врућину данас замениле олује. Олуја с градом која је захватила руту трке „Тур де Франс” у Алпима била је толико изненадна и јака да су организатори прекинули такмичење.

Тронедељна трка готово се никад не прекида због временских прилика.

С одлагањима полазака због врућине суочили су се и путници британске железнице, као и они који користе железничку линију Јуростар (Еуростар) до и из Париза.

У главном граду Француске јуче је забележен најтоплији дан откад се раде мерења, с температуром од 42,6 степени Целзијуса.

Британска метеоролошка служба саопштила је да је у Ботаничкој башти Универзитета Кембриџ јуче је било 38,7 степени Целзијуса, а ако се потврди као тачна, та температура биће највиша забележена у тој земљи до сада.

Досадашњи рекорд био је 38,5 степени, у августу 2003. године.

Отклањање последица олује на траси Тур де Франса (Фото Бета/АП)

Претпоследња етапа Тура скраћена због могућих клизишта

Претпоследња, сутрашња етапа бициклистичке Трке кроз Француску скраћена је за 59 километара због стања на путу, објавили су данас организатори.

Брдска етапа од Албервила до Вал Торена је требало да буде дуга 130 километара, али је скраћена због великих временских непогода.

Метеоролози су упозорили на могућа клизишта, јавља Бета.

Етапа ће почети у суботу 14.30, 55 минута касније него што је било планирано.

Врућине праћене олујом направиле хаос у саобраћају у Западној Европи

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »