Savez za Srbiju: Ili pošteni izbori ili bojkot – rok septembar

 

Savez za Srbiju odbacuje lažne garancije Aleksandra Vučića da izbori neće biti pokradeni i ne veruje mu da će omogućiti da međunarodne organizacije proprate izborni proces u Srbiji šest meseci ranije.

Posebna Vučićeva prevara je najava sređivanja biračkog spiska jer je jedini cilj ovog sređivanja smanjenje biračkog spiska da bi se smanjila uspešnost potencijalnog bojkota izbora. Sređivanje biračkog spiska je samo jedan od šest zaključaka i 45 preporuka Stručnog tima protesta “1 od 5 miliona”, koje moraju biti ispunjene da bi mediji bili slobodni a izbori pošteni.

Bez ispunjenja tih preporuka, Savez za Srbiju će bojkotovati izbore. Septembar je poslednji rok za ispunjavanje zahteva protesta jer je besmisleno izlaziti na izbore ako pre toga nema bar šest meseci slobodnih medija na kojima može da se čuje drugačije mišljenje i vidi prava debata između vlasti i opozicije. Ako do tada ne bude nikakvih pomaka od strane vlasti – već tada proglasićemo bojkot izbora na proleće i krenuti u kampanju bojkota.

Ova vest Savez za Srbiju: Ili pošteni izbori ili bojkot – rok septembar je objavljena na Savez za Srbiju.

Source: Савез за Србију (https://savez-za-srbiju.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »