Поповић: Бриселски споразум је мртав

Председник Српске народне партије и министар без портфеља задужен за иновације Ненад Поповић оценио је да је Бриселски споразум мртав и да Србија на сваком месту, где год се укаже прилика, треба да оспорава лажну државност Косова.

Министар Ненад Поповић (фото : Лола Ђорђевић)

«После свих порука које смо последњих недеља добили од западних земаља – фарсе са терористом Рамушем Харадинајем пред такозваним Специјалним судом за злочине ОВК у Хагу, нових осуда да смо геноцидан народ, хапшења Срба и насртаја на нашу државну територију на Косову – јасно је да европских интеграција више нема и да је Бриселски споразум мртав», навео је Ненад Поповић у изјави за јавност.

Према његовим речима, српски политички брод треба окретати полако и мудро, без потреса, у другом правцу.

«Тај правац подразумева да Србија развија још чвршћу политичку, економску и војну сарадњу са оним земљама које односе са Србијом желе да граде на равноправним основама уважавајући њен суверенитет и територијални интегритет по питању Косова», истакао је Поповић.

У тешким данима који су пред нама, рекао је Поповић, Србија мора још чвршће да се држи свог Устава и Резолуције 1244, да помаже где год, колико год и кад год може свој народ на Косову, да се још више економски и војно консолидује и јача, ослањајући се на своје пријатеље и савезнике Русију и Кину.

Поповић наглашава да нам је сада потребно ново национално окупљање и сабирање у новим измењеним и претећим околностима, уз истовремено јачање демократских процеса у друштву.

«И да на сваком месту, где год се укаже прилика, оспоравамо лажну државност Косова, не пристајући да икада тим убицама и злочинцима који су на челу привремених институција у Приштини дамо ни метар своје свете земље», навео је Поповић уз поруку «Догодине у Призрену!»

Танјуг

Поповић: Бриселски споразум је мртав

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »