Вучић: Претње због острашћености и политичке мржње, јер Србија напредује

Председник Александар Вучић изјавио је данас да иза претњи њему и његовој деци на твитеру не стоји психичка растројеност, већ острашћеност и политичка мржња због тога што Србија напредује.

Истакао је да полиција чека потврду Твитера да ухапси особе које стоје иза тога, мада, каже, није сигурно да су те особе још у земљи.

Вучић је рекао да није реч о психопати, већ о двоје људи који се смењују у писању коментара, а које прате представници Ђиласове странке и други из опозиције.

„Погледао сам рекорд коментара тако да није реч о психичком растројству, већ о политичкој мржњи. Како неко може да мрзи када урадите нешто добро за земљу. Неко није могао да трпи да имамо добре вести и да напредујемо“, рекао је.

Додаје и да је реч о острашћеним људима који мисле да имају право и новинарима да држе придике.

Вучић каже да нема оца којег не би погодиле претње смрћу сину или силовањем ћерке, као што су и њега, али истиче да је његов посао да води земљу.

Каже да је тај твит изазвао оно што је написао због успеха у Железари Смедерево, којом се бавио на хиљаде састанака.

„То није дошло преко ноћи. То је била борба за коју сам мислио да је немогуће да спасемо Железару и 5.000 радних места. Само нам је требало 100 милиона евра да угасимо железару. После све те борбе био сам помало узбуђен и оставио поруку за нешто што је евидентно успех“.

Председник каже да је држава успела да реши питање Железаре и да је поносно то саопштио.

„Мој посао је да и даље бринем о грађанима и решавам њихове проблеме“, додао је Вучић.

 

Не могу да будем лош, да би они изгледали бољи

Вучић је поручио данас да не може да буде лош и уради нешто лоше, да би његови политички противници изгледали боље.

Реч је, каже, о људима који желе све да виде лоше, те приметио да опозиција ниједном речју није поменула изградњу ауто-пута кроз Грделицу, али је показала малу пукотину на том путу, „једну црту“, која је, иначе, одмах поправљена.

„Такви људи не могу да воле своју земљу и не могу да је воде“, уверен је он.

Рекао је да никада неће моћи да уради ништа толико лоше и да буде толико лош како би они изгледали бољи од њега, и да, за разлику од њих, није лопов.

Одбацио је и тврдње опозиције да их актуелна власт прати и прислушкује.

Вучић је истакао да ће надлежни органи поднети доказе за то.

„Они су мене прислушкивали. Ми њих не прислушкујемо“, поручио је и додао да опозиција шири ноторне лажи.

Упитао је ко је тукао полицајце, ко је претио дугим цевима, упадао нарвозан у РТС…

„Још када одговорим на те дуге цеви они се жале да им претим. Прете да ће да ме линчију као Милановића и да ме гоне улицама. Када сам рекао „дођите“, кажу Вучић прети насиљем. Претим тиме што сам рекао „дођите и пребијте ме, урадите то вас четворица-петорица јуначких лидера. Немојте да водите народ у сукобе, јер народ то неће““, рекао је Вучић.

У вези тврдњи да неко из власти има станове у Глифади и на другим местима, Вучић је позвао опозицију да каже ко то има, а не само да просипају празне приче.

На констатацију да опозиција наводи да су се обогатили људи из његовог окружења и његов брат, за којег кажу да се „за све пита“, Вучић је одговорио да ништа од тога није тачно, да се његов брат не пита ни за шта, јер није ни на једној државној функцији, као и да нема ниједан ресторан нити било какву фирму.

Поновио је да његов брат већ 22, 23 године ради у државној фирми, живи у стану за који плаћа кредит у швајцарцима.

„Шта је то што он има?“, упитао је Вучић и констатовао да такви наводи опозиције нису тачни, као ни за Николу Петровића.

Упитао је, везано за претње његовој деци, шта очекивати када је и даље главни човек Савеза за промене човек који је претио силовањем јавно, који је премијерки Ани Брнабић претио силовањем од стране људи друге расе.

„Ти људи, који прете силовањем, треба да воде ову земљу. А не говорим о онима који туку своје жене“, додао је он.

Вучић је, упитан шта његова Милица каже на те претње, рекао да данас иде по њу, и да је она јака, веома снажна особа.

„Милици не морате превише да објашњавате“, истакао је он додајући да или је веома снажна или успешно крије своје емоције.

 

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Прва


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »