Руским спортистима дозвољено да на Олимпијади у Токију играју под својом заставом

Међународни олимпијски комитет (МОК) упутио је званични позив Олимпијском комитету Русије (ОКР) да учествује на Летњим олимпијским играма 2020. у Токију.

„На тај начин је Олимпијски комитет Русије, за разлику од претходних Игара у Пјонгчангу, добио могућност да формира пуноправну олимпијску репрезентацију Русије која ће наступати у главном граду Јапана под својом заставом и без икаквих ограничења или додатних услова“, наводи се у саопштењу на сајту ОКР.

Прес-служба организације је истакла да то важи и за представнике атлетике, који имају званичну дозволу Међународне асоцијације атлетских федерација (ИААФ) да учествују у такмичењима и могу да прођу олимпијску селекцију.

„Број руских атлетичара који имају такву дозволу до сада је већ премашио 120 и још увек се може повећати“, прецизира се у саопштењу.

Позив је потписао председник МОК-а Томас Бах.

Олимпијада у Токију биће одржана од 24. јула до 9. августа 2020.

На Зимским олимпијским играма 2018. године у Пјонгчангу у Јужној Кореји руски спортисти су наступали под олимпијском заставом у статусу „олимпијских спортиста из Русије“, а разлог је био допинг скандал.

Руским спортистима дозвољено да на Олимпијади у Токију играју под својом заставом

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »