Палице за голф и двоглави орао – председнички грб само за Трампа

Током обраћања америчког председника Доналда Трампа на студентском самиту иза њега се појавио председнички грб, који нимало није био налик званичном америчком грбу. Уместо једноглавог на слици је био приказан двоглави орао који у својим канџама држи ништа друго до палице за голф.

Измењени председнички грб је приказан након дванаестоминутног видео-снимка који приказује Трампов пут до Беле куће.

На слици се уместо једноглавог орла који се налази на америчком председничком грбу налазио двоглави орао, који веома личи на двоглавог орла на руском грбу.

Вашигтон пост наводи да се двоглави орао налази и на заставама Србије, Албаније и Црне Горе.

Поред тога, у измењеној верзији грба орао држи палице за голф у својој левој канџи уместо традиционалне стреле, а свежањ новца у десној канџи уместо маслинове гранчице.

Из Беле куће сумњају да се организаторима поткрала грешка, као и да су вероватно пронашли онлајн слику и погрешно је употребили.

«Никада нисмо видели спорни грб пре него што се појавио на видео-снимку», рекао је званичник Биле куће и додао да о томе нису ништа знали.

Чланови конзервативне групе која је организовала самит саопштили су да су отпустили члана свог тима који је био одговоран за емитовање видео-снимка у оквиру којег је и приказан спорни грб.

Истакли су да верују да није била у питању злонамерна грешка, већ да се у брзини поткрала, али да је свакако, како кажу, неприхватљива.

РОЈТЕРС, WASHINGTONPOST.COM

Палице за голф и двоглави орао – председнички грб само за Трампа

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »