Ивица Дачић за Добро јутро Србијо: Претње Александру Вучићу морају бити процесуиране

Министар спољних послова Ивица Дачић гостовао је  у емисији “Добро јутро Србијо” на телевизији Хепи, а водитељки Катарини Корши одговарао је на најактуелнија политичка питања.
Претње и увреде које председник Вучић и његова породица добијају већ годинама превазишле су све границе. Последње поруке на друштвеним мрежама, у којима се упућују незамисливе увреде деци Александра Вучића изазвале су моменталну реакцију надлежних органа.
Због претњи председнику Вучићу данас је прекинут дневник једне националне телевизије, како би се председник Вучић обратио из зграде Представништва тим поводом, а министар Дачић  је коментаришући  оваке ситуације рекао да их морамо сасећи у корену:

-Политика која ствара мржњу, најнижи ниво такве мржње је када неко почне да вам напада жену, децу, који немају никакве везе са политиком. Такве увреде и претње наравно да заслужују осуду. Није ни потребно да се то осуђује, то треба да се хапси – био је искључив министар.

Министар спољних послова тврди да и сам свакодневно прима претећа писма из Београда, као и да му је било прећено синовљевом отмицом док је био министар унутрашњих послова:
– Увек када новинари постављају оваква питања неко се јави и каже да су у питању “неки лудаци”. Слушајте, нормалан човек се сигурно тиме не би бавио. Председник Вучић је највише на удару јер симболизује ову власт. Са оваквим опхођењем не би требало да се консолидује ниједна политичка власт – рекао је Дачић .
Минстар Дачић је позвао све странке у Србији, било водеће, било опоционе, да се заједничким снагама боре против претњи политичарима, али признао да је присталица рекације државних органа при претњама.

Извор: ТВ Хепи

 

The post Ивица Дачић за Добро јутро Србијо: Претње Александру Вучићу морају бити процесуиране appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »