Ивица Дачић: Нећу због Приштине да кажем име 14. земље која повлачи признање

Листа земаља које су признале независност Косова се топи и топиће се још, изјавио је  министар спољних послова Ивица Дачић и додао да због Приштне не може да каже име 14. земље која је преиспитала став око независности Косова и повукла га, док у Београд не стигне званична нота.

„Приштина сада не зна кога да зове“, додао је Дачић на прес конференцији, после састанка са министром спољних послова Никарагве Денисом Монкадом.

„Чим та нота стигне у министарство, објавићу име те земље, а то ће бити брзо. То је 14. земља која је прецизирала свој став и Приштина више не може да је држи на листи земаља које су признале Косово“, рекао је Дачић,

Та листа се истопила и топиће се још, рекао је Дачић и у шали додао да су то „те климатске промене о којима сви причају“.

Он је појаснио и шта је мислио када је јуче рекао да је суздржаности Србије дошао крај, рекавши да је мислио на ону из домена Министарства спољних послова, које се односи на дипломатске активности, у циљу смањења броја држава које признају независност Косова, а коју је међународна заједница захтевала од Србије, док је Приштина са друге стране могла да настави да тражи да буде члан у међународним организацијама …

„Наставићемо своје активности, јер морамо да се одбранимо, да Приштина не уђе у организације попут Интерпола, Унеска“, рекао је Дачић.

Он је навео да Србија мора да ради и на томе да земље које нису признале Косове учврсте те своје позиције и остану при таквом ставу.

Дачић је додао да је то све говорио поводом изјаве косовског министра спољних послова Беџета Пацолија о ширењу дипломатске мреже Косова, о њавама да их Конго признаје.

Извор: Танјуг

The post Ивица Дачић: Нећу због Приштине да кажем име 14. земље која повлачи признање appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »