Гунар Линдеман: Крим је Русија! КиМ је Србија!

Гунар Линдеман, посланик немачког парламента, почасни је делегат Конгреса Међународне уније антифашиста, који се ових дана одржава у Севастопољу. Линдеман је много пута раније посетио Крим, а такође се залаже за укидање антируских санкција. У коментару за Њуз Фронт говорио је о руском полуострву, а такође је коментарисао ситуацију на Косову и Метохији.

Раније је његова странка, АФД, објавила саопштење за јавност, у којем се цитирају подаци о терористичкој претњи из спорног региона, где се развијају екстремистички исламски покрети.

Косово није држава, то је творевина НАТО-а. Они су бомбардовали Србију пре 20 година да би одузели Косово. Албанци су уништили православне цркве на Косову, то је страшно. То није држава, то је мафија која узима новац од Европске уније. Многи Косовари стижу у Немачку, кажу: «Ја сам избеглица из Србије», на који они одговарају: «Не, ви сте са Косова» и враћени сте назад, али ја једноставно не разумем ову «државу». Ово је криминални конструкт. Морамо престати давати новац и наћи решење. Ја разумем да су један део становништва етнички Албанци, а други Срби. Али историјски, то је део Србије.

Можда је вредно тражити територијални компромис, али да се руше цркве и убијају људи није нормално. То је оно што је било потребно да НАТО успостави своје базе тамо, због чега је Косово присилно одсечено од Србије. Морамо пажљиво пратити ситуацију и ни у ком случају не смемо да их прихватимо у ЕУ. То ће нас коштати много новца, али ништа се неће променити ”, рекао је немачки политичар.

Лидеман је такође поновио да је Крим историјски део Русије, а антируске санкције које су увеле Европа и Сједињене Државе након анексије полуострва негативно су утицале на Немачку.

«Санкције су негативно утицале на немачку економију. Прекинули су пољопривредну и техничку сарадњу са Русијом. Немачке компаније губе новац, људи губе посао. Такође је утицала на положај немачке мањине у Русији, посебно на Криму. Људи не могу добити визу и посетити рођаке у Немачкој, јер их амбасада шаље у Кијев. А то су људи који су гласали за Русију 2014. године “, рекао је посланик.

«Ово би био демократски референдум и морамо поштовати избор народа», нагласио је наш саговорник.

Гунар Линдеман: Крим је Русија! КиМ је Србија!

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »