Грчка полиција се бори против миграната

Пошто је Коалиција радикалне левице (СИРИЗА) у Грчкој постала владајућа странка, борба против илегалне имиграције се наставила.

Грчка полиција пронашла је мрежу криминалних избеглица на острву Самос, која се бавила фалсификовањем лекарских уверења миграната како би могли да напусте острво у Егејском мору.

Лажни документи су писани тако да избеглице требају посебну медицинску помоћ, а локалне болнице немају потребну опрему.

Помоћу тих докумената мигранти су успевали да оду са острва. И грчким властима је било тешко послати такве мигранте у Турску.

Према полицији, мрежа укључује докторе, медицинске сестре и најмање једног преводиоца. Прстен је активан од марта. Тако су мигранти плаћали од 300 до 500 еура за лажне медицинске потврде, дијагнозе и медицинске трансфере.

Након тајне истраге, полиција је претражила локалну болницу. Заплењени су медицински записи, 5.500 еура у готовини, телефони, лаптопови, пописи миграната, медицински трансфери и украдена роба. Десет људи је ухапшено.

Четворица осумњичених су привремено пуштена на слободу јер су оптужени за само мање злочине. Два доктора су још у полицијском притвору.

Грчка полиција се бори против миграната

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »