Званична Москва о заплени танкера: Последице ће бити моменталне

Уколико је циљ ситуације са запленом руског танкера хапшење држављана Руске Федерације, и то са намером да они постану таоци — одговор Русије ће бити моменталан, саопштено је из руског Министарства иностраних послова.

„Тренутно радимо на утврђивању свих околности у вези са ситуацијом задржавања руског танкера, како би се предузеле адекватне мере“, наводи се у саопштењу.

Такође се истиче и да инцидент са задржавањем руског брода представља грубо кршење свих правила међународног права.

Истовремено, шеф комитета за међународне односе руске Државне думе Леонид Слуцки сматра да инцидент са запленом руског танкера представља притисак Украјине на истрагу коју Русија спроводи у вези са ухапшеним украјинским морнарима, током инцидента у Керчком мореузу.

„Украјина на сопствену провокацију реагује пиратеријом. То је незаконит притисак на истрагу“, истакао је.

Огласио се и шеф комитета за међународне послове Савета федерације Русије Константин Косачов који је рекао да би украјински председник Владимир Зеленски што пре требало да саопшти свој став по питању задржавања руског танкера.

„Или Служба безбедности Украјине делује самостално и покушава да у то увуче Зеленског, или по налогу украјинског председника, што би било јако лоше, јер би то представљало наставак политике коју је водио његов претходник Петро Порошенко“, закључио је Косачов.

Званична Москва о заплени танкера: Последице ће бити моменталне

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »