Вучић са патријархом Иринејом: Борићемо се за КиМ

Председник Србије Александар Вучић састао се у Председништву са патријархом српским Иринејом, уз оцену да је ситуација на Косову и Метохији сваки пут када се сретну компликованија, али да Србији не преостаје ништа друго осим да се бори.

Вучић је захвалио патријарху на томе што је црква увек уз свој народ и државу.

«Ситуација на Косову и Метохији није једноставна и чини ми се да је компликованија сваки пут када се видимо и разговарамо, али ми немамо шта друго осим да се боримо колико можемо» — рекао је Вучић.

Патријарх Иринеј се осврнуо на позив тужилаштва Специјалног суда за ратне злочине на Косову Рамушу Харадинају за саслушање, упитавши иронично «да ли су се извинили они што су морали да га позову» и приметио да је то «циркус».

Вучић је констатовао да ће се Харадинај вратити, а да, нажалост, «имамо неке наше који стају на његову страну и страну оних који су прогањали српски народ».

«Али, борићемо се. Није наша Србија онолико слаба колико је била, напротив, јача је и биће снажнија у сваком погледу, прије свега економском» — рекао је Вучић, на шта је патријарх истакао да «имамо разлога и права да то чинимо — да се боримо.

Вучић са патријархом Иринејом: Борићемо се за КиМ

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »