Стефановић: Ђилас са Мтелом Републике Српске имао 30 милиона евра

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас у Скупштини Србије да су фирме Драгана Ђиласа, док је био на власти, у периоду од три године, заједно са Мтелом Републике Српске, оствариле промет од 30 милиона евра.

Стефановић је одговарајући на питања посланика рекао да је откривено да само „мали Мтел Републике Српске“, ћерка фирме Телекома Србије, са Ђиласовим фирмама имала 30 милиона евра промета у „медија бајингу и у разним маркетиншким промоцијама“.

„А где су РТС и Телеком Србије?“, запитао је Стефановић.

Каже да посланик Ђорђе Вукадиновић из НС ПС С тврди да се води кампања против оператера СББ и других медија повезаних са Ђиласом и Шолаком, али да власт само износи чињенице.

„Шта није тачно, јесу ли се противзаконито прикључивали грађанима на струју – јесу. Да ли су узимали струју од грађана за своје интересе, они нису јавна фирма? Када то кажете онда се води кампања“.

Стефановић каже да се СББ нелегално прикључује на струју за лифтове у зградама и да грађани плаћају њихове рачуне и да су управо тако и направили своје империје.

Стефановић је рекао да очекује да Ђилас и Обрадовић ускоро покрену иницијативу да се избаци слово ч из азбуке да не би неко поменуо Чешку.

„Чешка не сме да се изговори. Питање је како је Ђилас зарадио своје милијарде динара док је био на јавним функцијама, власник свих секунди у Србији и командант свих медија у Србији. Ђилас је био алфа и омега и диктирао насловне стране за сутра, да не буде случајно нека реч другачија. Када је могла критика против Ђиласа да се појави“.

Стефановић додаје да је била прича како је Ђилас зарадио новац у Чешкој и дошао овде као богат човек, али када се провери колико су зарадиле три компаније које су основали он и њему повезана лица, види се да су оне укупно пријавиле добит од 74.000 евра.

„Како је Ђилас дошао до званично пријављених 25 милиона евра. Одакле Ђиласу новац, када смо утврдили да је новац у Чешкој лаж. Нико ч не сме да помене, ни Вукадиновић“.

Стефановић додаје да је Ђилас довео све ријалитије у Србију, од Великог брата до 48 сати свадба…

„То је све Ђилас пласирао и зарадио на томе. Када то поменете добијете блато у лице колико год да се браните и које год доказе да пружите“, нагласио је министар.

Стефановић каже да је све по питању своје дипломе поткрепио извештајима са факултета, али да то не вреди и да се и даље води кампања против њега.

„Борићу се за законитост у Србији, инсистираћемо за расветљавање свих малверзација у земљи“, поручио је он.

Каже да када је Ђилас био градоначелник да он, Стефановић, као председник Градског одбора највеће опозиционе странке ниједном није био на Студију Б, иако је то јавни сервис и то у периоду од 2008. до 2012. године.

Истиче да је очигледна истина да не постоји начин да се помене име Ђилас, Обрадовић, Шолак, а да се читава кампања не сручи на вас.

„Ђиласов новац је стечен политичким утицајем за време док је био на власти, тако су те компаније пословале. Замислите да неко из ове власти наплаћује секунде у медијима и да каже после да је пренео управљачка права неком или да има са Мтел – ом 30 милиона евра. Све је то Верица Бараћ констатовала у извештају“.

Стефановић додаје да су се изгледа неки ужелели Мирослава Мишковића и његове касе, као и да је сигуран да грађани то још дуго неће дозволити.

 

Фабрикују афере, да се не прича о новцу Ђиласа

Тешко је коментарисати измишљене афере, поручио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић на питање посланика Ђорђа Вукадиновића о „афери“ са министровом дипломом.

Стефановић је у Скупштини Србије рекао да се говори о тој измишљеној афери са његовом дипломом да се не би говорило о лоповлуку, пљачки и богаћењу Драгана Ђиласа док је био на власти.

„Тешко је коментарисати измишљене афере, јер можете да их фабрикујете на дневном нивоу и онда очекујете да то неко коментарише. Разумем да вам се не свиђам ја, не свиђа вам се мој факултет, студијски програм, професор са факултета, џабе, изађе академик Ракић и каже да је тада све урађено у складу са законом“, каже Стефановић.

Додао је да је академик Ракић урадио највише што је могао, отворио је све архиве и показао сву документацију.

„Не индекс, него вам покаже записнике са положених испита, пријаве испита и остало, али то наравно никада неће бити довољно. Зашто? Зато што онда боље да се говори о томе, а не да се говори о лоповлуку и пљачки. Када поменете Чешку добијете једну аферу, кад поменете нешто друго, добијете другу аферу, само да се не говори о Ђиласовом новцу“, навео је Стефановић.

О новцу Ђиласа, додаје, не сме да се говори годинама, као што не сме да се говори о односима између РТС-а и Ђиласове компаније.

„Ваљда зато што је било све регуларно и чисто, није. Него да видимо како је то РТС, коме и под којим условима давао те уговоре, да видимо да ли је то било у складу са законом“, навео је Стефановић.

Каже и да се не говори о пљачкашким приватизацијама и праћењу шестомесечне бебе.

„Херој, што неће да се јави, тај што је пратио бебу, сад се забио у мишју рупу, не сме да мрдне, не знамо ко је, наћи ћемо ко је тај, ко је херој ко се одлучио да прати шестомесечну бебу. То је скандалозно. Да прате вашу бебу свако од вас би био шокиран, осећао би се уплашено и ужасно“, рекао је Стефановић.

Али, додао је, некима је то дозвољено.

„То раде са сладострашћу, измишљају ствари, фабрикују, сваки дан је нешто ново да се не говори о новцу и пљачки и о томе како су исисаване паре из земље за време власти Ђиласове стране“, каже Стефановић.

У време те власти, додаје, 400.000 људи остало је без посла, а фабрике су затваране.

Они за које каже да фабрикују афере то раде да се не би причало о томе како је неко 74.000 ера донео из Чешке и постао мултимилионер у време док је негова странка била на власти.

„То не сме да се покрене као тема, они би да се врате на власт не да би нешто добро радили. Они би да се на власт врате због себе, а не због грађана. Ако би и Мишка могли опет да врате…“, навео је Стефановић.

 

Мислим да имамо идентитет особе која је претила Вучићу

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је полиција већ открила ко је претио председнику Александру Вучићу и његовој породици на твитеру, али да ће сачекати крај истраге и онда да приведу ту особу.

Стефановић је то казао у Скупштини Србије одговарајући на питања посланика да су у том твиту изречене монструозне претње против Вучића и његовог сина и ћерке.

„Мислим да већ имамо идентитет лица, које је то учинило, али сачекаћемо крај истраге да тужилаштво заврши тај посао. Видећемо да ли ћемо добити брз одговор од Твитера и да на основу тога недвосмислено имамо формално правни основ за улазак у просторије, обезбеђивање доказа и привођење. И врло брзо очекујем да ћемо такву ствар моћи да реализујемо“, навео је Стефановић.

Каже да се то десило управо због говора мржње.

„Јер, Ђилас, Јеремић и Обрадовић свакога дана не пропуштају прилику да сатанизују Вучића и његову породицу и све ко им се супротстави. Тиме дајте људима врсту подстрека да могу да ураде неко зло“, истакао је Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »