Напади на Курца: Сумњиви сајт кренуо у етапу изношења «прљавог веша» бившег аустријског канцелара

Предизборна кампања за превремене парламентарне изборе у Аустрији, заказане за 29. септембар, почела је одавно, а сада креће и етапа у којој се износи наводни «прљави веш» носилаца листе.

Себастијан Курц (Фото: Лола Ђорђевић)

Тако један сајт «zoom.institute», за који се не зна ко иза њега стоји, најављује серију прича о информацијама до којих је дошао о вези бившег канцелара Себастијана Курца и бизнисмена Мартина Хоа, који у Бечу дрзи мноштво екслузивних угоститељских објеката.

Сајт најављује причу од 12 делова о мрежи Курца и Хоа, њиховим ексклузивним журкама, дељењу државних послова.

У најави се тврди да је у односу Курца и Хоа био и «кокаин у игри», а наводно, како истиче «Zoom» преко Твитера, постоје и компромитујуће фотографије.

Најављује се и прича о финансијским донацијама Хоа ОВП, као и организовању фешти за Курца.

«Zoom» истиче да је независни сајт, али у потпуности оставља отворено ко стоји иза њега и како се финансира, јер је потпуно анониман, регистрован у Панами, а као власник се наводи «Zoom institute for research and analysis», удружење са седиштем у Женеви.

Народна партија Аустрије (ОВП) чији је лидер Курц реаговала је на ове најаве оценом да се ради о «прљавој кампањи».

Генерални секретар ОВП Карл Нехамер критикује што се под плаштом анонимности шире лажи са једним циљем, а то је да се нанесе штета Курцу.

Он је индиректно за то окривио политичке конкуренте, додајући да то подсећа на методе Тал Зилберштајна и Социјалдемократске партије (СПО) током предизборне кампање 2017..

Исто тако изразио је чуђење што је некадашњи лидер Слободарске партије (ФПО) Хајнц Кристијан Штрахе био први који је преко друштвених медија поделио овај линк.

Крајем маја, непосредно пред изборе за Европски парламент, влада канцелара Курца упала је у кризу, због које је и пала, након што су објављени видео снимци од пре две године на којима дотадашњи вицеканцелар Штрахе једној наводној нећаки руског милијардера нуди државне послове за финансијску помоћ његовој странци.

Штрахе је, после објављивања видео снимака, био принуђена да поднесе оставку на све политичке функције, а после раскида коалиције са ФПО, Курцу је парламент изгласао неповрење.

 

 

 

 

Напади на Курца: Сумњиви сајт кренуо у етапу изношења «прљавог веша» бившег аустријског канцелара

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »