Колумниста немачког Билда „окривио“ НАТО бомбе за успехе Новака Ђоковића

Новак Ђоковић је пре десетак дана освојио још једну титулу у Вимблдону, иако је публика била отворено непријатељски расположена према њему и навијала за Роџера Федерера.

Omraženi Novače Đokoviću, ima li usamljenijeg srca od Vašeg, nakon pobjede nad Rodžerom Federerom? Dame i gospoda u…

Опубликовано Barbara Novaković Четверг, 18 июля 2019 г.

На то се осврнуо и колумниста немачког „Билда“ Франц Јозеф Вагнер, који је у свом ауторском тексту упутио речи подршке нашем најбољем тенисеру. Текст који је са немачког језика превела Барбара Новаковић преносимо у целини:

„Омражени Новаче Ђоковићу,

има ли усамљенијег срца од Вашег, након победе над Роџером Федерером? Даме и господа у краљевској ложи посматрали су намргођено и безобразно — милиони испред малих екрана незадовољни су Вашом победом. Осетили сте то. Клицали су на сваки Федереров поен, на сваки Ваш промашај још више. Вимблдонско финале играли сте презрени. Зашто Вас гледаоци не воле? Јер изгарате у својим стремљењима. Федерер је оличење модерног спортисте: лаган, елегантан. Федерер је као кита цвећа. Ви, Новаче, сте као бодљикави кактус, трновити грм. Ја знам ту нит Вашег бића. Имали сте 12 година. Ноћима сте боравили у склоништу, док су НАТО бомбе падале над Балканом. Са 12 година нисте знали да ли ћете дочекати својих 13 година. Ви сте онај који опстаје. Ваша игра је борба.

Честитам Вам победу на Вимблдону.

Од свег срца.

Франц Јозеф Вагнер, колумниста немачког ’Билда‘.“

Колумниста немачког Билда „окривио“ НАТО бомбе за успехе Новака Ђоковића

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »