Јоксимовић: Надлежни да реагују на претње породици Вучића

Поводом забрињавајућих, непримерених и здравом разуму необјашњивих претњи које су преко друштвених мрежа упућене кћерки и сину председника Србије Александра Вучића, министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић истакла је да је апсолутно неприхватљиво да се у 21. веку, због постојања идеолошких разлика или неслагања са нечијом политиком, прети било коме, а посебно деци председника Републике.

„Претње политичким неистомишљеницима нису тековина ни времена у коме живимо, а ни вредности за које се боримо и на којима инсистирамо“, рекла је Јоксимовић оцењујући да је такво понашање недостојно свих који себе називају демократама и који сами себе декларишу као промотере таквих вредности.

Јадранка Јоксимовић подсећа да ово није први пут да се прети члановима породице председника Републике и наглашава да би надлежни органи требало да реагују у складу са овлашћењима.

„На овакве изливе патолошке мржње и претњи која из тих речи извире мора коначно да реагује не само јавност него и надлежни органи, да би у Србији сваки човек, дете и породица могли да се осећају сигурно и заштићено за своје основно право физичког интегритета и права на лично достојанство. А ако иза овог стоји активиста неке од странака очекујем и реакцију представника тих странака“, закључила је Јоксимовић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »