Ивица Дачић са новоименованим амбасадором Краљевине Шпаније

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у куртоазну посету новог амбасадора Краљевине Шпаније у Републици Србији Раула Бартоломеа Молину и пожелео му добродошлицу и пуно среће у раду током мандата у Београду.

Обострано је констатовано да су билатерални односи одлични и да их карактерише интензиван политички дијалог, али да је потребно уложити додатне напоре за интензивирање економске сарадње. Као добар корак у том правцу је оцењено успостављање директних авио линија Београд – Мадрид и Београд – Барселона и одржавање економског форума у Мадриду у септембру.

Амбасадор Молина је поновио чврст став Шпаније у вези са непризнавањем једнострано проглашене независности тзв. Косова и потврдио да ће Шпанија наставити да пружа подршку позицији и ставовима Републике Србије у међународним организацијама. Поред тога, Србија може и убудуће да рачуна на подршку и када је реч о евроинтеграцијама.

Министар Дачић је истакао да изузетно ценимо принципијелну позицију Шпаније у вези са суверенитетом и територијалним интегритетом Републике Србије. Нагласио је да ће и Србија исте такве ставове имати и убудуће када је реч о суверенитету Шпаније. Изразио је наду да ће, након формирања Владе Шпаније, бити реализована посета премијера Београду.

Извор: МСП

The post Ивица Дачић са новоименованим амбасадором Краљевине Шпаније appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »