Ивица Дачић примио у посету новоизабраног амбасадора Индонезије

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас у куртоазну посету новоименованог амбасадора Републике Индонезије у Србији Мохамада Чандра Видја Јуду, поводом почетка његовог мандата.

Министар Дачић је пожелео амбасадору Јуди успешан и пријатан боравак у Србији, изражавајући наду да ћемо заједничким радом свакако допринети даљем унапређењу традиционално пријатељских односа између Србије и Индонезије, који су успостављени пре 65 година. Изразио је очекивање да ћемо у наредном периоду постићи још боље резултате, посебно у области економске, парламентарне, образовне, научно-културне и спортске сарадње.

Министар Дачић је изразио задовољство високим степеном разумевања Србије и Индонезије по кључним питањима за две земље. Посебно је истакао захвалност Индонезији на принципијелном и недвосмисленом ставу непризнавања једнострано проглашене независности тзв. Косова, као и на континуираној подршци суверенитету и територијалном интегритету Републике Србије.

Потврђена је обострана спремност за даље јачање међусобног дијалога на високом нивоу, у ком смислу је министар Дачић изразио наду да ће МИП Индонезије у наредном периоду посетити Србију.

Министар Дачић је овом приликом истакао посебно задовољство вишегодишњом сарадњом између Србије и Индонезије у области међуверског дијалога, значајне форме наше свеукупне билатералне сарадње, чији ће четврти састанак бити одржан октобра ове године у Индонезији.

Амбасадор Индонезије Мохамад Јуда је захвалио министру Дачићу на пријему, потврдивши интерес Индонезије за даље јачање традиционално пријатељских односа са Србијом. Изразио је уверење да ће током његовог мандата односи Србије и Индонезије у наредном периоду бити подигнути на још виши ниво, при чему је посебно истакао важност јачања економске сарадње, као и редовног политичког дијалога. Захвалио је на одличној сарадњи у мултилатералној области, а посебно на подршци Србије кандидатури Индонезије за несталног члана СБ УН 2019-2020. године. Још једном је потврдио чврст став Индонезије по питању непризнавања једнострано проглашене независности „Косова“, који ће и убудуће остати непромењен.

Извор: МСП

The post Ивица Дачић примио у посету новоизабраног амбасадора Индонезије appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »