Ђорђе Милићевић: Опозиција без програма, идеја и подршке грађана

 Седам година од формирања ове власти, Србију карактеришу три кључне речи: реформе, раст, развој, изјавио је председник посланичне групе СПС Ђорђе Милићевић, наводећи да су се данас од, како каже, тзв. представника опозиције, углавном могле чути критике зарад критике, да би се дошло до политичких поена без икаквог конкретног програма, идеја и подршке грађана.
Реформски курс Владе Србије је гарант напретка, просперитета и стабилности. Јавне финансије су сигурне и стабилне. Тешким, храбрим али непопуларним мерама, дошло се до позитивних резултата и бољитка који се осећа у сваком сектору, али бољитка који је заснован на здравим основама, саопштио је Милићевић.
Каже да ми данас имамо здрав систем који је заснован на здравим основама, животу и економији, а не на списку лепих жеља и политикантству и наводи да смо успели трајно да решимо два питања и то – смањење јавног дуга у бруто друштвеном производу и смањење буџетског дефицита.
„Створен је добар основ за повећање плата и пензија, и када неко каже да се издваја премало треба да зна да ми имамо повећање а имамо плус у државној каси. Неодговорно и неозбил?но би било да имамо већа повећања зарад социјалног мира и политичких поена а да имамо минус у државној каси. Дакле, рационално и домаћински се располаже са оним што се зарадило“, рекао је Милићевић.
Функционер СПС наводи да је трагикомично у најмању руку да данас о владавини права говоре они који су кроз тзв. реформу правосуђа отпустили преко 700 судија, које је Уставни суд вратио на посао а држава морала да надокнади штету.
„Када схватају да не могу бити алтернатива владајућој коалицији говоре о наводном угрожавању политичких слобода као свом алибију за политички крах који би доживели на првим наредним изборима. Можемо разговарати данима, месецима и годинама о измени изборних процедура, али не постоји изборни закон који би овакву опозицију вратио у скупштинске клупе“, истиче Милићевић.
Наводи да су слобода говора, слобода изражавања и слобода мишљења основни постулати демократског друштва какво Србија данас јесте и треба да знају да се у Србији неће поновити историја у свом најгорем облику, када је могло да се чује само њихово мишлкење.
„Шта је за представнике тзв. опозиције слобода медија? То што ће се бавити уређивачком политиком РТС, што кроз РЕМ желе да контролишу све електронске медије у Србији, то што ће нападати новинаре који постављају питања која им нису по вољи и физички се обрачунавати са њима, и што ће им директно на конференцијама за штампу претити да ће затворити њихове ТВ станице“?!
О Косову и Метохији, како каже Милићевић, са пуним правом говоре они који су све време причали и Европска унија и Косово, за време чијег мандата је једнострано проглашена независност Косова и Метохије, они који су крили граничне прелазе, резолуције мењали у авиону и питање Косова и Метохије изместили из Њујорка у Брисел.
Према његовим речуима, да је било више одговорности у периоду када су били власт, не би било оволико пропуштених шанси.
„Данас са пуним правом, кажу – није етички и у складу са међународним правом лобирати да поједине државе повуку одлуку о признању независности Косова, то смо још једино чули од тзв. приштинских власти, а етички је било то да се прогласи једнострана независност Косова и Метохије, да стотину држава прихвати ту одлуку, да нас нико ништа не пита, а они који су водили државу у том тренутку имају важнија посла у Румунији, док други део тадашње владајуће коалиције онако “чврсто и достојанствено“ саопштењима из Београда брани Србе на простору Косова и Метохије“, наводи функционер СПС.
Све у свему, како напомиње, ништа ново нисмо чули од тзв. представника опозиције, углавном критика зарад критике, да би се дошло до политичких поена без икаквог конкретног програма, идеја и подршке грађана.
Зна се само једно, а то је да су против свега што чини и ради владајућа коалиција, каже Милићевић.
„Власт која има овакву опозицију не треба да брине, већ да настави одговорно, озбиљно и посвећено, као и до сада, да ради у најбољем интересу за свој народ и државу. Грађани све виде, немогуће их је преварити и увек на прави начин све препознају и вреднују“, закључио је Милићевић у саопштењу.
Извор: Танјуг

 

The post Ђорђе Милићевић: Опозиција без програма, идеја и подршке грађана appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »