Дачић се састао са амбасадорима Републике Србије

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић састао се у Министарству са амбасадорима Републике Србије.

Шеф српске дипломатије разговарао је с амбасадором Србије у Португалу Оливером Антићем, амбасадором Србије у Аустрији Небојшом Родићем, амбасадором Србије у Албанији Мирољубом Зарићем, амбасадором Србије у Нигерији Ђуром Ликарем и са амбасадорком Мисије Србије у Савету Европе Александром Ђуровић.

Министар спољних послова Републике Србије детаљно је информисао наше амбасадоре о ситуацији на Косову и Метохији, као и о једностраним актима Приштине који су довели до прекида дијалога и разговора. Такође, министар Дачић пренео је амбасадорима Србије разговоре с највишим званичницима других земаља које је имао у протеклом периоду. У одвојеним разговорима са амбасадорима Србије, министар је поновио спољнополитичке приоритете Србије и наложио појачано ангажовање амбасадора у складу са националним интересима Србије.

Амбасадори су детаљно изложили министру Дачићу ситуацију у земљама у којима представљају Србију, с посебним освртом на билатералне односе Србије са датим земљама, али и о могућностима интензивнијег продубљивања односа на мултилатералном плану.

Извор: МСП

The post Дачић се састао са амбасадорима Републике Србије appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »