Вучић: Чека нас тешка јесен због Космета; Повећање плата јавном сектору, војсци, полицији…

Говорећи о злочину који је почињен у Старом Грацку и Харадинајевој повезаности са њим, председник Србије Александар Вучић је рекао како не мисли да је Харадинај повезан са тим злочином, додајући да је он повезан са многим другим.

Александар Вучић (фото:Лола Ђорђевић)

Како додаје, Харадинај ће веома брзо бити пуштен кући, а онда ће бити још већи херој и говориће како је штитио интересе Албанаца.

— Онај ко не брине о својим жртвама тешко ће да поштује и туђе, а још теже мислити о будућности. Од овог не очекујем ништа, верујем да ће се Харадинај брзо вратити. Немојте да имате никаквих сумњи да ће се овог пута десити нешто друго. Чекамо Харадинаја ускоро да настави да се бави рушењем власти у Србији — навео је Вучић.

ВУЧИЋ: ЈОШ ЈЕДНОМ ХВАЛА КИНИ ЗА СПАС ЖЕЛЕЗАРЕ

Председник Србије Александар Вучић, који сутра у Смедереву присуствује церемонији полагања камена темељца за изградњу новог постројења Агломерације компаније ХБИС Гроуп Србија, још једном се захвалио Кини и њеном председнику на спасавању Железаре.

«Хвала Кинезима, нашој браћи. Они прате шта ми овде говоримо и желим да пренесу поздраве председнику Си Ђинпингу. Да му кажу да га чекам овде или крајем године или почетком следеће», рекао је он за ТВ Пинк и додао да ће га неки «оптужити» да то ради због избора.

Вучић је навео и да је Железара наша најзначајнија фабрика, која је «прешла» Фијат, и доноси Србији на стотине милиона евра прихода годишње.

«Нова инвестиција је изузетно важна за нас», подвукао је Вучић.

Он је рекао да је увек срећан када иде у Железару, или само пролази поред ње, јер је то фабрика која значи живот за Србију.

«Хвала нашем брату и пријатељу, Си Ђинпингу што је то урадио. Да није било његовог ангажмана и компаније ХБИС, никада Железару не бисмо покренули», истакао је председник.

Како је рекао, сигуран је да је Србија на веома добром путу и да грађани не треба да брину за будућност.

«Ускоро прелазимо магичних 500 евра просечну плату, за који месец. И, онда можемо да кажемо да смо нешто направили», истакао је Вучић.

Александар Вучић (фото:Лола Ђорђевић)

«И, онда ћу да пустим моје колеге из опозиције, које су ми у скупштини говориле да ће, када плата буде 500 евра, позвати све да гласају за СНС. Па ћу то да ставим у спот за изборе, да и они позивају народ да гласају за СНС», рекао је Вучић.

Најавио је и да ће у октобру ићи на крунисање јапанског цара, што ће бити још једна прилиак да се сретне са јапанским премијером Шинзом Абеом.

«Верујем да још можемо доста да урадимо на економској сарадњи с Јапаном», казао је он и најавио долазак комесара ЕУ за проширење Јоханеса Хана у Београд у четвртак и петак.

«Биће још званичника. Тек ће бити добрих вести инових фабрика и потписивања уговора. У питању су дани, можда недеља или две и поново ће Банат да се радује», најавио је Вучић нове инвестиције.

‘ЧЕКА НАС ТЕШКА ЈЕСЕН ЗБОГ КОСОВА’

-Србију чека напорна и тешка јесен због Косова. Очекујем око 3,5 посто економског раста. Кукуруз ће бити бољи ове године него прошле, индустријски део ће нам боље расти следеће године и грађевински због изградње Моравског коридора — додаје председник.

ВУЧИЋ: НАСТАВАК ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА УПРКОС ПРОБЛЕМИМА ОКО КИМ

У Србији ће упркос напорној и тешкој јесени, која нас чека због много проблема око КиМ, бити настављен економски бољитак пошто се захуктао економски раст Србије, уверен је председник Александар Вучић.

Истиче да је ММФ потврдио да ће ове године Србија имати привредни раст од 3,5 одсто, иако се нада да би тај раст могао да иде и до 3,6 и 3,7 одсто, док ће следеће године бити много више пошто не очекује да ће поново бити «пада Фијата» нити реконструкције рафинерије НИС-а.

Вучић очекује и бољу метереолошку ситуацију за пшеницу.

Најавио је гостујући на Пинку да ће ускоро почети да се гради Моравски коридор, што ће подстаћи раст грађевинарства, да ће се градити и аутопут Рума — Шабац, затим Београд — Зрењанин, да се завршава источни крака Коридора 10, као и аутопут Крагуејвац — Баточина.

Остаје много брзих саобраћајница, а једна од њих ће бити и од скретања за Пожаревац до Великог Градишта, Голупца и Доњег Милановца.

Вучић истиче да се наставља и изградња Клиничког центра у Београду и других клиничких центара у земљи.

Приметио је, каже, да је постојао проблем са набавком потрошног материјала за који се, на пример, за једну болницу издваја 10 милиона евра, али да су увек залихе на нули пошто се није водило материјално књиговодство.

«Велика је побуна сада када уводимо ред и смањујемо простор за корупцију».

Александар Вучић (фото:Лола Ђорђевић)

ПОВЕЋАНЈЕ ПЛАТА У ЈАВНОМ СЕКТОРУ, КАО И У ЗДРАВСТВУ, ПОЛИЦАЈЦИМА…

— Здравству, полицајцима, војницима, јавном сектору, плате ће бити повећане. Морамо да бринемо о приватном сектору, јер приватни сектор издржава јавни сектор. Ми морамо да бринемо о свима — истакао је Вучић.

Вучић је истакао да ће се борити да највише плате буду повећане лекарима и медицинских сестрама, да повећање иде и до 15 одсто.

«Тако да када имате у виду повећање од 12 одсто и од 10 одсто, кумулативно је то повећање око 40 одсто само у последње три године. То су добре вести за све њих. Биће повећање и за полицајцима, војницима и социјалним радницима и људима у јавној управи. Приватни сектор ће то делимично да прати», навео је Вучић.

Када је реч о минималцу, каже да је око 16.000 динара био минималац и да ће пробати иде на 30.000 динара.

А синдикати би хтели да то буде још више, али морамо да бринемо о приватницима да ли могу то да издрже.

«Примио сам раднике Шик Копаника и у септембру или октобру ћу да идем у Крушумлију, да пробамо тамо да подигнемо нешто и повратимо топлички крај из пропасти», навео је Вучић.

О БОРИСУ ЏОНСОНУ

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да од новоизабраног британског премијера Бориса Џонсона очекује добар контакт, односно да буде вољан да чује шта «мали» имају да кажу.

«Надам се да сада када је постао главни на Острву да је остао исти и да ће разговарати са нама малима, кад год ми сматрамо да је то важно и потребно, а ја то не тражим често», рекао је Вучић.

Каже да му је Џонсон добар познаник.

«Нисмо се ми много дружили, али знамо се дуго, већ осам година, а упознао сам га и када је био на позицији градоначелника Лондона, пре уласка у »високу политику» «, каже Вучић.

«Наши интереси се некада подударају, некада се разликују, али ако ишта могу да кажем, могу да кажем да ћемо имати сигуран контакт и нема сумње да ће Борис у сваком тренутку одговорити на позив Србије.Да ли ће његов одговор бити позитиван или негативан зависи од интереса Велике Британије», навео је он.

Додао је да се нада значајнијој подршци Велике Британије.

«Очекујем да ћемо у сваком тренутку ми моћи да чујемо шта они мисле и да ће Борис сигурно желети да чује шта ја имам да кажем. Бар до сада је то желео, верујем да се није променио», рекао је Вучић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вучић: Чека нас тешка јесен због Космета; Повећање плата јавном сектору, војсци, полицији…

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »