Русија предлаже: Формирање организације за безбедност у Заливу

Русија позива на формирање организације за безбедносну сарадњу у Персијском заливу, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

«Практични кораци ка покретању процеса могли би да се састоје од билатералних и мултилатералних састанака страна којих се ова тема тиче, укључујући и државе у региону и оне које то нису, Савет безбедности Уједињених нација, Арапску лигу, Организацију исламских држава и Савет за сарадњу арапских држава у Заливу», наводи се у саопштењу руског Министарства, преноси ТАСС.

Из Министарства наводе да ће састанци послужити као припрема за међународну конференцију о безбедности и сарадњи у Персијском заливу.

«Група би имала задатак да утврди географска ограничења будућег безбедносног система, његове учеснике, дневни ред, ниво представљања, место будућег форума, као и да објављује нацрте резолуција, укључујући мере безбедности, поверења и контроле», наводи се у саопштењу МСП.

Дугорочни циљ је, како се наводи, оснивање организације за сарадњу и безбедност у Заливу у коју ће бити укључене и Русија, Кина, САД, Европска унија, Индија и други партнери.

Русија предлаже: Формирање организације за безбедност у Заливу

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »