Пуповац: Двојезичне табле питање за цело друштво, не само за Вуковар

Председник СДСС-а Милорад Пуповац изјавио је да очекује од свих, укључујући и премијера и председницу Хрватске, да се више ангажују против продубљивања подела, нетолеранције и неспровођења закона.

Фото: Архива ВН

Милорад Пуповац је, говорећи о двојезичним плочама у Вуковару, рекао да је погрешно рећи да је то ствар вуковарског градоначелника Ивана Пенаве и Града Вуковара.

«То је ствар друштва те хрватске државе и политике опћенито. Било је од почетка непоштено сву ствар свалити на Вуковар и тамошње околности», рекао је Пуповац.

Рекао је да је јучерашња седница Одбора за људска права и права националних мањина за циљ имала да покаже да градоначелник и одборници тамо нису сами.

«И одлука Уставног суда који је одредио да се права српске националне мањине у том граду морају унаприједити је ишла у том правцу. Тако да ћемо се морати сви више ангажирати око тога, а не то препуштати само људима у Вуковару», поручио је Пуповац.

Очекује, каже, да се и премијер и предсједница Републике и сви «више ангажирају око тога да нема више простора за продубљивањем подјела, нетолеранције и тога да се закони не проводе».

INDEX.HR

Пуповац: Двојезичне табле питање за цело друштво, не само за Вуковар

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »