Опроштајни сусрет Дачића са амбасадором Краљевине Холандије у Србији

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је у опроштајну посету амбасадора Краљевине Холандије у Републици Србији Хенк ван ден Дола. Том приликом, министар Дачић захвалио је холандском амбасадору на ангажовању током мандата у Републици Србији и пожелео му успеха у даљем професионалном раду.

Министар Ивица Дачић оценио је да су билатерални односи између две земље, пре свега на плану економске сарадње, добри, али и да је истовремено потребно унапредити политички дијалог. На основу података Народне банке Србије, према величини укупних нето улагања из Холандије у периоду 2010-2018. године, Краљевина Холандија се налази на првом месту.

Амбасадор Хенк ван ден Дол је, такође, указао на потребу унапређења политичког дијалога, и изразио задовољство досадашњим економским позиционирањем Холандије на тржишту Србије. У том светлу је најавио прилив нових холандских инвестиција, које ће додатно допринети отварању нових радних места.

Извор: МСП

The post Опроштајни сусрет Дачића са амбасадором Краљевине Холандије у Србији appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »