Десетине цивила ослобођено из избегличког кампа ел Хол

Број становника у злогласном избегличком кампу ел Хол у сиријској провинцији Хасака је смањен. Напустиле су га 32 породице које су отишле у насеље Хаја, које је удаљено 15 километара од Манбија.

Камп ел Хол налази се на територији под контролом проамеричких милитаната из курдске терористичке организације Сиријске демократске снаге. Заједно са другим кампом у Рукбану, ел Хол је био познат по хуманитарној катастрофи која се развила на територији, која, међутим, није ометала задржавање цивила унутар кампа.

У мају, хиљаде представника племена и старешина тражило је ослобађање свих оних који нису повезани са исламском терористичком групом.

Важно је напоменути да су само жене и деца међу онима који су пуштени на слободу, и остаје непознато да ли они заиста нису повезани са Исламском државом.

Према најновијим подацима УН, око 70 хиљада људи је и даље у логору. Више од 90% њих су жене и деца. Поред тога, напомиње се да међу становницима логора постоје деца чији су се родитељи прикључили терористичким групама.

Десетине цивила ослобођено из избегличког кампа ел Хол

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »