Деманти Русије: Украјински морнари се не враћају кући

Истражни органи Русије још нису донели одлуку о повратку украјинских морнара ухапшених у Русији због повреде границе, изјавила је за Спутњик руска омбудсманка Татјана Москаљкова.

„Омбудсманка Врховне раде Украјине Људмила Денисова је преко Министарства спољних послова поднела захтев истражним органима да се затворска казна морнарима замени за јемство, да би они били ослобођени из притвора у складу са Чланом 103 Закона о кривичном поступку за њено јемство. Овај захтев је преко Министарства упућен начелнику истражног органа Федералне службе безбедности Русије (ФСБ), где се он разматра. Овакво објашњење ми је пре сат времена Денисова дала преко телефона“, рекла је Москаљкова.

Она је демантовала информације да је постигнут споразум и донета одлука да се морнари врате у Украјину.

„Објаснила сам како се одвија процедура преговора са украјинском страном. Са наше стране, колико је мени познато, истражни органи нису доносили никакве одлуке, барем за сада“, истакла је Москаљкова.

Раније су украјински медији јавили да је омбудсманка Украјине Људмила Денисова изјавила да је постигнут споразум о повратку украјинских морнара ухапшених у Русији и да је већ започета бирократска процедура.

Спутњик

Деманти Русије: Украјински морнари се не враћају кући

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »