Дачић: Србију и Јапан повезује опредељеност за наставак свеобухватне и обострано корисне сарадње

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је данас државног министра за заштиту животне средине и генералног секретара Парламентарне групе Јапан-Србија у Доњем дому Парламента Јапана Минору Киућија.

У срдачном разговору оцењено је да Србију и Јапан повезује снажан интерес и опредељеност за наставак свеобухватне и обострано корисне билатералне сарадње уз даље јачање садржајних, вишеслојних и интензивних међусобних контаката представника влада и парламената две државе.

Министар Дачић је изразио посебно задовољство постигнутим резултатима и нивоом остварене сарадње Србије и Јапана, чему је дат снажан подстицај реализацијом историјске посете премијера Јапана Шинзо Абеа Републици Србији јануара 2018. године. Констатујући узлазни тренд у укупним односима између две земље, потврдио је чврсту опредељеност Србије за даљи развој сарадње у свим областима од заједничког интереса.

Јапански званичник је истакао да Србија и Јапан негују међусобне симпатије и деле бројне заједничке вредности као што су слобода, демократија и људска права. Потврдио је личну спремност да, у својству генералног секретара Парламентарне групе пријатељства, допринесе даљем јачању веза са Србијом која има важну улогу у јачању мира и стабилности на Западном Балкану.

Извор: МСП

The post Дачић: Србију и Јапан повезује опредељеност за наставак свеобухватне и обострано корисне сарадње appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »