Дачић: Принципијелна подршка Кине територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић примио је изванредну и опуномоћену амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо са сарадницима, којом приликом су размотрене бројне теме како из области билатералне, тако и мултилатералне сарадње, укључујући и међусобну подршку у међународним форумима у решавању питања од заједничког интереса.

Оцењено је да су односи две земље одлични, богати и садржајни и да се развијају у добром правцу, нарочито у области економске сарадње. Потврђена је принципијелна подршка Кине територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије и најављен њен наставак у међународним односима.

У садржајном, отвореном и пријатељском разговору, заједнички је констатовано да постоји простор за додатно унапређење и интензивнију комуникацију и размену информација, као и за побољшање координације у међународним организацијама и договорене су заједничке активности у том циљу.

Извор: МСП

The post Дачић: Принципијелна подршка Кине територијалном интегритету и суверенитету Републике Србије appeared first on Социјалистичка партија Србије.

Source: Социјалистичка партија Србије (http://www.sps.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »