Вучић: Народ да се не секира, трудићемо се и борити за бољу будућност

Председник Републике Србије Александар Вучић истакао је да од позива и појављивања Рамуша Харадинаја пред Специјалним судом у Хагу не очекује ништа, осим фарсе и представе.

„Не очекујем ништа, само једну фарсу и представу да је ОВК штитила људе од “српског агресора“ и да су били веома успешни“, рекао је Вучић.

Упитан да ли је датум за одлазак Харадинаја у Хаг баш на 20. годишњицу некажњеног злочина у Старом Грацку намерно изабран, Вучић је казао да мисли да Харадинај није повезан само са тим злочином, већ и са многим другим.

„То треба да установе неки други, који раније за то нису имали политичке воље и храбрости да се с тим ухвате у коштац“, указао је Вучић и додао да је Хашки трибунал, пред којим је Харадинај раније био ослобођен, био политички суд, а да је сада реч о неком другом суду, који је направљен на другачијим правним основама.

Истиче да нема никакву илузију да ће Харадинај веома брзо бити пуштен кући и то можда за дан два, а да ће онда бити већи херој, јер ће рећи како је штитио интересе Албанаца и Косова.

„Очекујем да ће Харадинај, када се врати, наставити да се бави рушењем власти у Србији“, приметио је Вучић.

Што се злочина у Старом Грацком тиче, рекао је да нема илузија да ће бити истражен, те да се плаши да томе није довољно посвећена пажња.

 

Позваћемо ОДИХР да провери изборне услове

Вучић је најавио да ће премијерка Ана Брнабић ускоро позвати Канцеларију за демократске институције и људска права (ОДИХР) ОЕБС-а да дође у Србију и провери изборне услове.

„Ми ћемо да позовемо ОДИХР, који се бави изборима, да дођу, па нека се пет, шест месеци пре избора баве провером како наводно мртви гласају, живи не гласају. Нека провере бирачки списак да кажу да ли ми нешто петљамо и крадемо“, истакао је Вучић.

Уверен је, међутим, да ће и после тога неки бити незадовољни, па ће рећи како им се не свиђају правила међународне заједнице, све оно што је свет прихватио као принципе.

Вучић је рекао да ће његова странка на изборима представити шта је урађено, које је кораке од седам миља правила Србија, а да ће сваку вољу народа прихватити и признати.

Указао је да ће на изборима бити остварена још већа разлика.

„Кажете да је 42 одсто Зеленског у Украјини велика победа, а овде ће да буде 50 одсто, а они неће имати ни 13 одсто, колико су имале проруске партије“, уверен је Вучић.

Рекао је за опозицију да има свој свет у којем је затворена, да малтретирају све оне који би да изађу на изборе.

„Сетио се део ДС да може нешто да добије, а може, а онда га преко Ђиласових и Шолакових медија обележе као издајника, као што су и Сергеја Трифуновића. Када Вучић каже нешто пристојно о некоме од њих, онда га прогласе да је “црв који би да нас разједе““, рекао је Вучић.

 

Нико не прати и не прислушкује опозицију

Јасно је да лидере опозиције нико не прати и не прислушкује, рекао је Вучић, и истакао да се та „теорија“ појавила како би се „препокрио“ случај ухођења братанице Синише Малог и њене мајке, у оквиру наводног истраживачког пројекта портала Крик.

На нападе на себе је, каже, навикао, не боји их се, као и на своје најближе сараднике, али је недопустиво да се у то уплићу породице и деца.

А, што се тиче навода лидера опозиције да их наводно прате и прислушкују, тврди да то није тачно, али да су њега и Томислава Николића, док су били у опозицији, прислушкивали све време, исти ти сада опозиционари, а у то доба власт, те истиче да ће тражити од надлежних органа да предоче доказе о томе.

Случај праћења супруге брата Синише Малог и њене бебе се сада истражује, каже, јер су из опозиције почели да говоре да то има везе са намештеним стварима, и да је то радио СНС.

Каже и да не зна да ли је то радио новинар Крика или не, како се тумачи снимак са сигурносних камера, али сигурно да није МУП.

„Пошто су рекли да је умешан СНС, очекујем да надлежни органи обавесте јавност. Ако неко мисли да ће се сакрити ако има пребивалиште у неком другом делу бивше Југославије – неће се сакрити“, рекао је Вучић.

Наводи да је у текст Крика уплетена чак и његова породица, „да је његов брат сео са тим човеком једном у поменути аутомобил“, мислећи на брата Синише Малог.

„Па, они су другови, какав је то проблем. Замислите, страшни криминалци! Да станете да се насмејете….мада ту има чудних детаља. Како су долазили до података о аутомобилу?“, рекао је и истакао:

„Али, ово са бебом није ни за смех, ни за шалу и то ћемо да видимо“, рекао је Вучић.

На опаску новинара да је полиција демантовала данас да било ко прислушкује и прати лидере опозиције, Вучић каже да не разуме зашто су уопште реаговали, јер им тако само придају на значају.

Како каже, они се понашају у стилу „много нам је тешко, ми смо непријатељи режима“.

„Као да сам вас ја бирао, извлачио из фиоке да ми будете противници“, рекао је Вучић и навео да под тим мисли на чињеницу да истраживања показују низак рејтинг његових политичких противника.

„ДС има 3,2 одсто, Ђиласова странка 3,1, Двери 2,7 и Вукова Народна странка један одсто – сви заједно нешто мање од збира ових процената и то је велики проблем и одатле приче о бојкоту“, рекао је Вучић.

„Људи који имају 77 или 78 одсто негативних поена – Бог да их поживи на политичкој сцени као наше противнике, што се мене тиче“, навео је Вучић.

Вучић каже да је Винстон Черчил имао добру реченицу коју ће покушати да парафразира, а која каже да неки стално кукају и говоре о цензури, али да ти исти тако себи дозвољавају да говоре шта год хоће.

„То је као када уђете у ринг па очекујете да противнику завежу руке и ноге, па сте много јаки, али чим му одвежу, на пример руке, онда сте у великом проблему“, навео је Вучић.

Како каже, то је проблем појединих политичара у Србији који су навикли по ономе – ми смо ту да тучемо и ударамо, а нико неће имати времена нама да се обрати.

„Ако случајно некога поменем, тај постаје национални херој, а диктатор Вучић се баш њему обратио, а ако се никоме не обратим као у тексту Елита и плебс, а боље да сам га назвао Лажна елита и народ…где никога од њих нисам помињао, али се њих стотине препознало у ономе што би сваки нормалан човек морао да презире“.

На питање о акцији „Омча“ у којој су, према писању медија, ангажовани и страни и домаћи фактори, а циљ јој је његово рушење с власти, Вучић је рекао да не може да говори о томе, пошто је то посао за друге надлежне органе.

Поручио је да се он не плаши ни спољног, нити унутрашњег фактора, пошто на власт није дошао захваљујући амбасадама, већ вољи грађана Србије.

Вучић истиче да ради само у интересу народа и да жели да унапреди економију, да ради за мир и стабилност, да имамо више музеја и стадиона, већа права жена.

„Да ли Србија иде великом брзином напред, нема сумње да иде великом брзином напред“, нагласио је Вучић.

Како је рекао, политичари плаћају рекет и моле медије да се о њима не говори, али да он то неће.

Вучић је приметио и да лист „Таблоид“ никада није напао никога од његових коалиционих партнера, али су безброј пута рекли како њега треба убити снајпером или нешто друго.

„Није народ луд. Није мене нико пријављивао полицији да сам тукао жену, таста, већ су неки лидери СзС пријављивани од својих најближих“, додао је Вучић.

Што се тиче акције „Омча“, каже и да БИА има свој посао у држави, а стране службе свој и да он нема проблем с тим.

Што се напада на његову породицу тиче каже да није ненавикнут на то и да нема превелике проблеме с тим.

Нападе, каже, претрпи и наставља да се бори, пре свега, за интересе земље и грађана.

„И то је њихов највећи проблем“, додао је Вучић.

Вучић је рекао и да зна колико политичара доставља информације медијима о другима, како би себе заштитили.

„Такве људе не могу да поштујем и ценим. Да плаћам рекет да бих био фин у њиховим очима – не пада ми напамет“, поновио је председник.

Каже да га нападају и називају свакаквим именима, па и да је и диктатор, али да је он, такав, успео да доведе председника Кине Си Ђинпинга, Француске Емануела Макрона, Русије Владимира Путина неколико пута, да је јапански премијер Шинзо Абе био у Србији после 40 година, уз безброј државника из региона и света, који су Србији указали поштовање.

Сматра да је његов посао и да трпи ударце, да је један део његовог живота да се бори за себе и своју породицу, али већи део да брине о Србији и њеним грађанима.

На питање како коментарише то што се Крик финансира из фондова ЕУ и да ли људи у ЕУ знају на шта се троши њихов новац, Вучић је рекао да ЕУ дели пројекте на другачији начин и да се 2014. страшно насекирао као премијер када је један такав медиј објавио како власти у Србији нешто пљачкају на извлачењу воде из копова, после поплава.

Подсећа да је Весна Костић из Светске банке била фер и рекла да је све рађено по правилима Светске банке на тендеру и да није било никаквог криминала и корупције.

Навео је да није спавао у то време јер је само размишљао како да се помогне што више угроженом народу од поплава, а да су ти медији измислили целу аферу, као и да им је после ЕУ дала награду баш за тај текст.

Вучић додаје да је тада престао да се нервира око таквих ствари и да је схватио да они плански избацују те текстове и да ти медији објављују шта год хоће.

 

Још једном хвала Кини за спас Железаре

Вучић, који сутра у Смедереву присуствује церемонији полагања камена темељца за изградњу новог постројења Агломерације компаније „HBIS Group Sеrbia“, још једном се захвалио Кини и њеном председнику на спасавању Железаре.

„Хвала Кинезима, нашој браћи. Они прате шта ми овде говоримо и желим да пренесу поздраве председнику Си Ђинпингу. Да му кажу да га чекам овде или крајем године или почетком следеће“, рекао је Вучић и додао да ће га неки „оптужити“ да то ради због избора.

Вучић је навео и да је Железара наша најзначајнија фабрика, која је „прешла“ Фијат, и доноси Србији на стотине милиона евра прихода годишње.

„Нова инвестиција је изузетно важна за нас“, подвукао је Вучић.

Председник је рекао да је увек срећан када иде у Железару, или само пролази поред ње, јер је то фабрика која значи живот за Србију.

„Хвала нашем брату и пријатељу, Си Ђинпингу што је то урадио. Да није било његовог ангажмана и компаније ХБИС, никада Железару не бисмо покренули“, истакао је председник.

Како је рекао, сигуран је да је Србија на веома добром путу и да грађани не треба да брину за будућност.

„Ускоро прелазимо магичних 500 евра просечну плату, за који месец. И, онда можемо да кажемо да смо нешто направили“, истакао је Вучић.

„И, онда ћу да пустим моје колеге из опозиције, које су ми у скупштини говориле да ће, када плата буде 500 евра, позвати све да гласају за СНС. Па ћу то да ставим у спот за изборе, да и они позивају народ да гласају за СНС“, рекао је Вучић.

Најавио је и да ће у октобру ићи на крунисање јапанског цара, што ће бити још једна прилика да се сретне са јапанским премијером Шинзом Абеом.

„Верујем да још можемо доста да урадимо на економској сарадњи с Јапаном“, казао је Вучић и најавио долазак комесара ЕУ за проширење Јоханеса Хана у Београд у четвртак и петак.

„Биће још званичника. Тек ће бити добрих вести и нових фабрика и потписивања уговора. У питању су дани, можда недеља или две и поново ће Банат да се радује“, најавио је Вучић нове инвестиције.

 

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »