У Тбилисију поново нереди, ево шта је организатор желео

Лидер опозиционе партије «Победа Грузија», један од организатора антируских протеста и нереда у Тбилисију 20. јуна, Иракли Окруашвили, жалио се на чињеницу да пре 16 година није добио плату за три месеца, па је желио «вратити дуг» током напада на парламент.

Тако је Окруашвили, који је оптужен за организацију с циљем свргавања уставног поретка рекао новинарама.

Када су ме питали да сам намеравао да уђем у парламент и због чега, одговорио сам да, јер сам морао да наплатим 3 месеца, рекао је новинарима. Након избора 2003. године, када сам постао посланик, парламент је суспендовао моје овласти јер сам био тужилац.

«Једино значајно питање» Грузијска одбрана је поставила питање шта би Окруасхвили урадио ако би демонстранти провалили у зграду парламента: «Врло једноставан одговор: ја бих отишао у парламент заједно са људима да не би уследила никаква компликација.»

Као што је раније објавио Њуз Фронт, полицијске агенције Грузије покренуле су поступак о преврату у ноћи 21. јуна. Међу оптуженима је и садашњи посланик Никанор Мелиа из странке Уједињеног националног покрета, чији је лидер и оснивач бивши председник земље бегунац, Михаил Сакашвили.

У Тбилисију поново нереди, ево шта је организатор желео

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »