Ђурић: Правда за српске жртве не постоји 

Поводом годишњице страдања српских жетелаца, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић је  изјавио да је овај злочин данас мрља на образу, пре свега, међународне заједнице, која је била неми посматрач масакра невиних људи и која ни после две деценије ништа није учинила да се злочинци пронађу и приведу правди.

Помен страдалим жетеоцима у Старом Грацком (фото:Лола Ђорђевић)

«На тај начин, међународна заједница, која је преузела одговорност да на Косову и Метохији осигура безбедност, право и правду за сваког појединца, заједно са представницима привремених институција самоуправе у Приштини шаље поруку да су злочини над Србима на Косову и Метохији дозвољени и да правда за српске жртве не постоји», каже Ђурић.

Истиче да је српски народ решен да остане и опстане на нашој светој косметској земљи, упркос свим неправдама и притисцима. «На неправду су Срби навикли, али на угњетавање и понижавање никада», рекао је Ђурић.

«И Србија је данас јача, спремнија и одлучнија да на евентуалне такве покушаје одлучно одговори и заштити свој народ на својој територији. Србија неће дозволити терор и злочине над Србима у покрајини», каже Ђурић.

Помен страдалим жетеоцима у Старом Грацком (фото:Лола Ђорђевић)

Србија неће дозволити масовно насиље над Србима на КиМ

Директор Канцеларије за КиМ је упозорио привремене приштинске институције да њихово ћутање и нереаговање на насиље над Србима може да има огромне последице, а међународној заједници поручио да већ одавно не врше свој посао за који су плаћени и због чега су послати на КиМ.

«То како се према Србима на КиМ односе приштинске институције је срамота, а ово насиље је и спровођено директно од представника приштинских институција», рекао је Ђурић. 

Помен страдалим жетеоцима у Старом Грацком (фото:Лола Ђорђевић)

Како је рекао директор владине Канцеларије, не може се само застрашивањем назвати то што је један седамдесетогодишњи човек пред својом супругом извучен из аутомобила — и то члан једне од ретких српских породица у Гњилану и пребијен.

Помен страдалим жетеоцима у Старом Грацком (фото:Лола Ђорђевић)

Подсетио је и да је дан пре тога ухапшен на Јарињу други Србин, који је такође са својом супругом, био да посети своје огњиште у близини Грачанице.

«Цела та кампања која се води има за циљ да Србе додатно застраши, има за циљ да пред домаћом албанском јавношћу на КиМ направи неку врсту лажног баланса у којем ће се вршити додатни притисак на Србе на терену и последица једне шовинистичке еуфорије на коју је претходних дана упозоравао и председник Александар Вучић», рекао је Ђурић.

Као важну поруку српском народу на Космету, истиче то да је цео српски народ и држава Србија уз њих и да било какво масовно угрожавање безбедности Срба на КиМ неће бити толерисано.

Ђурић: Правда за српске жртве не постоји 

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »