Ђурић: Мрља на образу међународне заједнице

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић поручио је да је убиство 14 српских жетелаца у селу Старо Грацко мрља на образу међународне заједнице која ни две деценије касније није учинила ништа да се злочинци пронађу и приведу правди и додао да је српски народ решен да остане на КиМ.

Наводећи да су Срби убијени на њиви, мучки, рафалима из непосредне близине, онако како то раде звери и бездушници, Ђурић је рекао да је то један од највећих злочина који се догодио на КиМ, злочин чији виновници ни након толико времена нису пронађени.

„Овај злочин је и данас мрља на образу, пре свега, међународне заједнице, која је била неми посматрач масакра невиних људи и која ни после две деценије ништа није учинила да се злочинци пронађу и приведу правди“, навео је Ђурић.

На тај начин, међународна заједница која је преузела одговорност да на КиМ осигура безбедност, право и правду за сваког појединца, заједно са представницима привремених институција самоуправе у Приштини шаље поруку да су злочини над Србима на Косову и Метохији дозвољени и да правда за српске жртве не постоји.

„Ми се данас сећамо и оплакујемо невине жртве из Старог Грацког, али и врло јасно поручујемо да је српски народ решен да остане и опстане на нашој светој косметској земљи, упркос свим неправдама и притисцима“, навео је Ђурић. Он истиче да су Срби навикли на неправду, али на угњетавање и понижавање никада.

„И Србија је данас јача, спремнија и одлучнија да на евентуалне такве покушаје одлучно одговори и заштити свој народ на својој територији. Србија неће дозволити терор и злочине над Србима у покрајини“, навео је Ђурић.

Он је истакао да ће Београд наставити да инсистира на истини о страдањима жетелаца у Старом Грацком, али и свих сународника који су на Косову и Метохији убијени само зато што су Срби.

„У том нашем трагању за истином, показаће се да је оно што поједини предствници албанског народа на КиМ описују као праведну борбу за слободу, у ствари, огољени злочин и тероризам. А ти злочини никада не застаревају, нити се заборављају, и злочинце на крају увек стигне рука правде“, закључио је Ђурић.

 

 

извор; Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »