Вулин: Крајњи циљ Приштине је да се «почисте» Срби са КиМ

Министар одбране Александар Вулин, поводом најновијег хапшења једног Србина на КиМ због наводних ратних злочина, изјавио је да је крајњи циљ да се «почисте» Срби са КиМ.

Александар Вулин (фото : Лола Ђорђевић)

Срби на КиМ морају да буду јединствени и окупљени око своје Србије. Само тако ћемо и они и сви ми издржати тешке и организоване нападе. Албанци хоће земљу, али не и Србе у њој. Учиниће све да Србима пресеку везе с Београдом, Владом и председником Александром Вучићем, рекао је Вулин за Курир.

Сада ће, истиче он, појачати провокације и пред међународном заједницом тражити подршку за сваки напад на Србе и на Вучића, правдајући то предајом Харадинаја суду.

«Шиптари рачунају да ће западне силе тражити од Србије уступке зато што је Харадинај отишао у Хаг, као да је одговорност за ратне злочине ствар политике или добре воље злочинаца», казао је Вулин.

Он оцењује да ће у стању територије без владе, са расписаним изборима, сав притисак за постизање споразума бити на председнику Србије, кога ће нападати и покушавати да натерају на уступке, без повлачења такси и спровођења Бриселског споразума.

Вулин: Крајњи циљ Приштине је да се «почисте» Срби са КиМ

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »