видео: Људи с маскама напали демонстранте и путнике у Хонгконгу, има повређенихУвече 21. јула, група непознатих људи у белим мајицама победила је демонстранте и путнике у метроу Јен Лон након још једног протеста у центру града. Као резултат напада, око 45 људи је повређено пише South China Morning Post.

Људи у белом нападали су путнике у црној одећи. Ова боја је постала један од симбола протестних демонстрација на улицама Хонг Конга.

Сукоби су почели око 22:30 по локалном времену (17:30 по московском времену), полиција је стигла само сат времена након почетка премлаћивања. Нападачи нису притворени.

Очевици су наговестили да су напад извели припадници криминалних заједница — три Хонг Конга. Били су наоружани штаповима и бичевима, премлаћивали су, без разлике, и демонстранте и новинаре.

Десетине људи је повређено, најмање 45 их је упућено у болнице или се тамо предало. Једна од жртава у критичном стању.

Пре тога, 21. јула, одржан је још један протест у центру града. Према његовим организаторима, више од 430 хиљада људи је учествовало у демонстрацијама. Бацали су јаја у владине зграде и бојали зидове бојом за прскање. Полиција је распршила митинг сузавцем и гуменим мецима.

Масовне акције против усвајања закона о екстрадицији одржавају се у Хонг Конгу од почетка јуна. Према његовим речима, руководство аутономије могло би да пребаци на Кину осумњичене за злочине. 9. јуна на улицу је изашло око милион демонстраната, од када су се акције поновиле неколико пута.

Разматрање закона је одложено на неодређено време, али састанци нису престали. Учесници захтевају коначно одбацивање закона, а такође заговарају проширење права и слобода у аутономној регији.

видео: Људи с маскама напали демонстранте и путнике у Хонгконгу, има повређених

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »