Весић: СББ коначно признао да краде струју од грађана

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је СББ коначно признао да краде струју од грађана којима наплаћује претплату за коришћење кабловске мреже и упозорио Драгана Шолака да му ни Драган Ђилас неће помоћи да избегне обавезе према држави и настави да поткрада грађане.

Весић је рекао да се то налази у делу саопштења СББ-а у којем се наводи да њихова опрема која се налази у стамбеним јединицама служи искључиво за испоруку квалитетног сигнала, а да њихови појачивачи сигнала имају мању потрошњу струје од најслабије сијалице.

„СББ признаје да краде струју грађанима, али ето није то страшно пошто мало краду или крадуцкају, јер то што краду троши мање од сијалице“, истакао је Весић.

Додаје да и за потрошњу, макар била мања од сијалице, морају да имају струјомер, по закону, те да и за ту потрошњу, макар била мања од потрошње сијалице, што није тачно, СББ мора да плаћа струју.

Весић је позвао све управнике зграда да провере да ли постоје нелегални прикључци на заједничке струјомере или на струјомер неког од станара.

„Уколико се утврди да је тако, у питању је кривично дело крађа струје, те позивам управнике зграда да о томе обавесте ЈКП “Градско стамбено“ које ће послати надлежну екипу на терен, записнички констатовати стање и проследити пријаве надлежним органима“, навео је заменик градоначелника.

Како је додао, тако је по закону, а закон ће се поштовати у Београду ма колико се СББ трудио да ради мимо закона.

Весић наводи да је његова обавеза да штити сваког грађанина Београда, па и оне којима краду струју.

„У томе ме неће спречити Ђиласов пријатељ Драган Шолак са свим својим милијардама“, истиче заменик градоначелника.

Весић је доставио и прилог у којем се налази писмо једног управника зграде на Новом Београду, у којем је захтевано од СББ-а да склоне своју нелегално постављену опрему са заједничког струјомера са кога струју плаћају сви станари.

Како је навео заменик градоначелника, СББ је одговорио на посебно бахат начин.

„Каже СББ да њихов захтев да они склоне своју нелегалну опрему “нема основа“ и ако сви станари желе да СББ уклони нелегалну постављену опрему сви треба да потпишу захтев да то ураде!?“, навео је и додао да тиме СББ признаје да има нелегалну опрему и да краде струју станарима, а да би то престали да раде сви станари треба да их замоле да више не краду.

„Има ли веће бахатости и безобразлука?“, упитао је Весић и додаје да може Шолак да прети као у свом најновијем, непотписаном саопштењу, немирима и побуном, али то му неће помоћи.

Како каже, мораће да ради свој посао у Београду по закону, мораће да престане да краде струју од грађана и мораће да плаћа граду Београду када користи јавну инфраструктуру.

„Да избегне своје обавезе према држави неће му помоћи ни Ђилас, ни било каква политика“, закључио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »