Случајно испливао документ о локацијама америчких нуклеарних објеката у Европи

Документ који је недавно објавила организација у вези са НАТО-ом, а затим избрисана, случајно је открила локацију америчких нуклеарних објеката у Белгији, Немачкој, Италији, Холандији и Турској.

Прва верзија овог документа, под називом “Нова ера нуклеарног застрашивања? «Модернизација, контрола наоружања и савезничке нуклеарне снаге» објављена је у априлу, преноси Вашингтон Пост. Написао је канадски сенатор Одбора за одбрану и сигурност Парламентарне скупштине НАТО-а, у извештају је оцењена будућа политика организације за нуклеарно одвраћање.

Међутим, оно што се појавило на насловним странама у Европи после неколико месеци је спомињање места где се налази око америчко нуклеарно оружје складиштено у Европи.»Ове бомбе су похрањене у шест база:Kleine Brogel у Белгији, Büchel у Немачкој, Aviano и Ghedi-Torre у Италији, Volkel у Холандији и Incirlik у Турској», — наводи се у копији документа коју је објавио белгијски дневник Де Морген а пренео Вашингтон Пост.

Међутим, овај документ не даје ове информације нити једном поузданом извору. Прошле седмице није било конкретног спомињања локације овог оружја у коначној верзији извјештаја објављеног на интернету.

 

Случајно испливао документ о локацијама америчких нуклеарних објеката у Европи

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »