Кијев прети да ће отежати добијање руског држављанства становницима Донбаса

Русија ће наставити да издаје пасоше становницима Доњецке и Луганске народне републике, који су изгубили право на заштиту и социјалну подршку у Украјини, изјавио је члан Савета Федерације Олег Морозов.

„Наставићемо да издајемо пасоше. То је суверено право Русије и добровољна жеља грађана ЛНР и ДНР. Санкције су празне речи“, рекао је Морозов.

Он је додао и да је Украјина заборавила Мински споразум и да нема намеру да га реализује, док „сваку нашу иницијативу дочекује са негодовањем због, наводног, неуспеха споразума ’нормандијске четворке‘“.

Секретар Савета за националну безбедност и одбрану Украјине Александар Данилук саопштио је раније да се тренутно ради на новим санкцијама Русији. По његовим речима — Кијев намерава да закомпликује процес издавања руских пасоша становницима Донбаса.

„Наравно. Треба да постоје конкретне мере како би тај процес био обустављен или максимално закомпликован“, рекао је Даниљук.
Он је назвао издавање пасоша — кршењем Минског споразума и планираном провокацијом.

Подсетимо — крајем априла је руски председник Владимир Путин потписао декрет којим се поједностављује процес издавања руских пасоша грађанима Донбаса.

Кијев прети да ће отежати добијање руског држављанства становницима Донбаса

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »