Иранска застава се вијори на заузетом британском танкеру (видео)Иранска државна телевизија објавила је видео-снимак на ком се види британски танкер „Стена имперо“ са иранском заставом окаченом на јарболу.

Брод је усидрен у луци Бандар Абас на југу Ирана.

Видео-снимак приказује британски танкер под иранском зелено-бело-црвеном заставом. На кратком видео-снимку се види и патролни брод како кружи око танкера.

Судећи према садржају видео-снимка — брод је тренутно, практично — празан. Само се на горњем делу палубе у једном тренутку на видео-снимку може видети неколико људи.

Ирански амбасадор у Великој Британији Хамид Бединеџад упозорио је да је могућа ескалација тензија, пошто су британски званичници одбили да искључе могућност увођења санкција Техерану, као одговор на то што је Иран запленио британски нафтни танкер у Ормуском заливу.

„Живот и здравље чланова посаде танкера ’Стена имперо‘ нису угрожени, али морнари, као и до сада — остају на броду“, саопштио је портпарол амбасаде Русије у Ирану Андреј Гањенко.

„Успели смо да ступимо у контакт са портпаролом иранског Министарства иностраних послова у Бендер Абасу. По његовим речима — читава посада брода, као и до сада, остаје на броду, а у току је званична истрага. Морнари се слободно крећу палубом без икаквих ограничења“, рекао је Гањенко.

Иранска застава се вијори на заузетом британском танкеру (видео)

Source: Информативна агенција NewsFront (https://srb.news-front.info)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »