Ђурић: Приштина жели етнички чисту територију

Пребијање и хапшење седамдесетогодшњег Војислава Тодоровића из Гњилана на административном прелазу Кончуљ нови је еклатантан пример перманентног притиска на Србе и шовинистичког односа привремених институција у Приштини према српском народу, тврди директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Ђурић наводи да је малтретирање супруге Тодоровића, а затим хапшење и пребијање човека од 70 година још један је доказ да је циљ Приштине етнички чиста територија Косова и Метохије.

„Најоштрије осуђујем овакво нецивилизацијско и дивљачко понашање и позивам представнике међународне заједнице у јужној покрајини да коначно реагују и стану на пут таквим изливима мржње према припадницима српске заједнице и хапшења искључиво на основу етничке припадности“, поручио је Ђурић.

Како наводи, породица Тодоровић једна је од ретких српских породица која живи у самом Гњилану, те је, додаје, очигледно за приштинске привремене институције то довољан разлог за малтретирање и хапшење.

„Свима мора да буде јасно да су Срби са КиМ чвршћи него што ико мисли, и да ће, уз недвосмислену подршку своје државе Србије, остати и опстати на својим огњиштима, без обзира на све нападе и притиске који се појачавају након очигледне ујдурме албанских политичких првака и њихове међусобне борбе за власт, која се своди искључиво на то ко ће показати већу мржњу према Србима и Србији“, поручио је Ђурић.

 

 

 

 

Извор:Танјуг


Source: Српска напредна странка (https://www.sns.org.rs)

Подели:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Translate »